سیستم عامل ویندوز

سیستم عامل ویندوز
آزمون های بین المللی

سیستم عامل ویندوز

سیستم عامل ویندوز

سیستم عامل ویندوز و کاربرد های آن چیست؟ وظیفه سیستم عامل استفاده و کنترل سخت افزار کامپیوتر و همچنین جهت انجام کارهای کاربر ایجاد یک محیط نرم افزاری قدرتمند و در ضمن ساده را بر عهده دارد.

وظایف سیستم عامل:

* مدیریت پردازنده

* مدیریت حافظه

* مدیریت دستگاهها ( ورودی و خروجی )

* مدیریت حافظه جانبی

* مدیریت برنامه های کاربردی

* رابط کاربر (رابطه میان کامپیوتر و انسان)

آموزش مهارت های هفتگانه ICDL – مهارت دوم سیستم عامل Windows

در اکثر کشور های پیشرفته یا در حال پیشرفت از جمله ایران آموزش علوم کامپیوتر جزو برنامه های اصلی مدارس و دانشگاه ها محسوب می شود. یکی از دوره های استاندارد آموزش کامیپوتر ICDL مخفف International Computer Driving Licence می باشد که بیش از ۱۴۰ کشور دنیا از جمله ایران آن را اجرا می کنند. ICDL گواهینامه بین المللی می باشد که قابلیت دارندگان اين گواهي نامه را در مهارتهای کامپيوتری، تاييد می کند. ICDL دارای هفت مهارت می باشد:

در این مقاله به آموزش دومین مهارت  ICDL  یعنی استفاده و مدیریت در سیستم عامل ویندوز می پردازیم.

مرکز آموزشی و کارآفرینی خوارزمی مجری رسمی برگزاری دوره آموزش ICDL فنی حرفه ای  به صورت آنلاین و حضوری در اصفهان می باشد. همچنین مدرک ICDL فنی حرفه ای  قابل ترجمه با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه به دانش پذیران عزیز ارائه می گردد.

ویندوز چیست؟

ویندوز معادل کلمۀ Windows انگلیسی است و معنی آن پنجره‌ها‌ می باشد. البته این واژه مربوط به درب و پنجرۀ منزل یا محل کار نمی شود! ویندوز یک نرم افزار می باشد. این نرم افزار بر روی کامپیوتر نصب می‌شود تا قادر باشید از آن کامپیوتر استفاده کنید. در این صورت است که نرم افزارها، بسیار پرحجم و پیچیده هستند و برای شما این امکان را فراهم می کند تا بتوانید رایانه را روشن کنید، که به آن سیستم عامل می‌گویند.

بنابراین ویندوز نام یک سیستم عامل می باشد که به وسیله یک شرکت آمریکایی ساخته شده است. نام این شرکت، مایکروسافت است.

ویندوز را به این دلیل ویندوز (پنجره‌ها) نام گذاری کرده اند چون سیستم عامل ویندوز، نرم افزارهای گوناگون را در قالب پنجره‌های متفاوت باز می‌کند.

تاریخچه ویندوز:

در سال ۱۹۸۳، شرکت مایکروسافت یک واسط گرافیکی کاربر برای سیستم عامل خود (MsDos) را که از سال ۱۹۸۱ بر کامپیوترهای شخصی IBM و دیگر کامپیوترهای سازگار نصب شده بود را به عنوان طرح توسعه ویندوز معرفی نمود.

خط تولید از تولید واسط گرافیکی به تولید دو نوع خانواده از طراحی سیستم عامل مدرن تغییر پیدا کرد، که هر کدام از این دو خانواده دارای پایه کد و سیستم فایل خاص خود بودند.

سیستم عامل ویندوز

ﺟﻬﺖ درﯾﺎﻓﺖ ﻣﺸﺎوره ﺗﺨﺼﺼﯽ راﯾﮕﺎن ﺑﻤﻨﻈﻮر ﺷﺮﮐﺖ در دوره آموزش ICDL فنی حرفه ای و دریافت مدرک ICDL فنی حرفه ای ﻫﻤﯿﻦ اﻻن با ما تماس بگیرید یا جهت تماس کارشناسان مربوطه با شما فرم زیر را تکمیل نمایید.

فرم درخواست مشاوره
انواع ویندوز

انواع ویندوز عبارتند از:

ویندوز یک، ویندوز دو، ویندوز سه، ویندوز ۹۵، ویندوز ۹۸، ویندوز ۲۰۰۰، ویندوز xp، ویندوز ویستا، ویندوز ۷، ویندوز ۸، ویندوز فون، ویندوز ۱۰، ویندوز سی ای

ویندوز یک:

تولید ویندوز ۱ در نوامبر ۱۹۸۵ بود، که این نسخه  ویندوز ۱ بیش‌تر از این که سیستم عاملی کاملی باشد واسط تعاملی گرافیکی برای DOS بود.

از راه رسیدن ماوس و محیط پنجره‌ها این امکان را فراهم کرده بود که آسانتر قابل دسترس‌تر باشد ولی نمایش گرافیکی آن در حد بسیار ابتدایی بود.

ویندوز دو:

تولید ویندوز ۲ حدودا دو سال بعد از ویندوز ۱ بود. پنجره‌های‌ آن قادر بودند بر روی هم قرار گیرند. آیکن‌ها ظاهر شدند و سیستم عامل، قابلیت مدیریت مقدار بیشتری از حافظه یعنی یک مگابایت را داشت. نسخه‌ی مخصوص پروسسورهای i386 پشتیبانی از یک نوآوری کلیدی مانند مولتی‌تسک برنامه‌های DOS را به عهده داشت.

ویندوز سه:

با عرضه ی ویندوز ۳ در اکتبر ۱۹۹۰ بر روی واسط تعاملی گرافیکی یک بازسازی کامل صورت گرفت ولی هنوز تسک‌بار و منوی استارت وجود نداشت.

ولی سیستم عامل قادر بود از کارت‌های گرافیکی ۲۵۶ رنگ کمک بگیرد و از لحاظ رم نیز می توانست ۱۶ مگابایت حافظه را پشتیبانی کند.

ویندوز ۹۵:

این سیستم‌عامل در آگوست ۱۹۹۵ از سوی مایکروسافت ارائه شد.

این سیستم‌عامل همراه با اینترنت اکسپلورر ۴ ارائه گردید.

ویندوز ۹۵ به دلیل این‌که عضو زین‌پس ویندوز ۳ می باشد تحت عنوان ویندوز ۴ نیز شناخته شده بود.

بعضی  ویندوز ۹۵ را در زمان خود انقلابی در نرم‌افزارها و سیستم‌عامل‌های کامپیوتر می‌دانند.

ویندوز ۹۸:

این نسخه ویندوزی از مایکروسافت  در سال ۱۹۹۸ تولید شد و در اصل نسخه به روز شده ویندوز ۹۵ بود.

(این ویندوز Memphis هم نامیده می‌شود) استفاده از این ویندوز به‌ صورت وسیعی در دنیا وجود داشت و هم‌اکنون نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

 امکانات این ویندوز عبارتند از:

* مرورگر مستقل مایکروسافت در واقع اینترنت اکسپلورر

* قابلیت فرستادن و گرفتن نامه‌های الکترونیکی

* سیستم فایل FAT۳۲ برای نخستین بار در این سیستم‌عامل

* پشتیبانی از USB برای نخستین بار در این سیستم‌عامل

* پشتیبانی از DVD برای نخستین  بار در این سیستم‌عامل

* سیستم‌عاملی که از لحاظ درایوها ضعیف و اما از لحاظ تخصیص منابع کامپیوتر به خود خوب می باشد.

ویندوز ۲۰۰۰:

سیستم‌عاملی که برای کامپیوترهای شخصی(pc) است ویندوز ۲۰۰۰ می باشد که تولید آن توسط شرکت مایکروسافت بوده است.

این سیستم‌عامل‌گرافیکی در سال ۲۰۰۰ عرضه شد و جهت ایستگاه‌های کاری و سرورهای شبکه مورد استفاده قرار می گیرد.

ویندوز xp:

این نسخه از ویندوز در سال ۲۰۰۱ به وسیله مایکروسافت ارائه گردید و تا پایان سال ۲۰۰۶ انتشار پیدا کرد. قابل ذکر است که بعد از تولید این ویندوز سرویس پک هایی نیز به این ویندوز اضافه گردید.

ویندوز ویستا:

این ویندوز در سال ۲۰۰۷ منتشر گردید. این نسخه از ویندوز تا حدودی محیطی متفاوت با اکس پی داشت و در ابتدای کار، مشکلاتی  برای کاربرانی که از اکس پی استفاده می‌کردند به دنبال داشت.

همچنین نباید از این نکته بگذریم که واقعاً مایکروسافت تلاش کرده است تا در این سیستم عامل، سنگ تمام بگذارد، و طراحی ویستا را به بهترین صورت امکان اجرا نماید.

هرچند که در عمل، ویستا مشکلاتی را با خود به همراه داشت.

ویندوز ۷:

هفتمین نسخه از مجموعهٔ سیستم‌عامل‌های مایکروسافت که در تاریخ ۲۲ اکتبر سال ۲۰۰۹ به بازار عرضه گردید؛ ویندوز ۷ می باشد

ویندوز ۷ جهت استفاده در کامپیوترهای شخصی مانند انواع خانگی و اداری تولید شده‌است.

این سیستم‌عامل هفتمین نسل از سیستم‌عامل‌های ویندوز است و به همین علت آن را ویندوز ۷ نام گذاشته‌اند.

ویندوز ۸:

آخرین نسخه سیستم عامل ویندوز شرکت مایکروسافت ویندوز ۸ (به انگلیسی: Windows 8) می باشد که در ۲۶ اکتبر ۲۰۱۲ به بازار عرضه شد. این ویندوز جهت استفاده در رایانه‌های شخصی،تبلتها و تلفن‌های همراه تولید شده‌است. این سیستم‌عامل هشتمین نسل از سیستم‌عامل‌های ویندوز است و برای همین آن را ویندوز ۸ نام گذاری کرده اند.

ویندوز فون و ویندوز ۱۰:

این نسخه از ویندوز مخصوص تلفن‌های هوشمند می باشد که آخرین نسخهٔ آن ویندوز فون ۸ می باشد.

ویندوز ۱۰ که در ۲۹ ژوئیه ۲۰۱۵ به بازار عرضه شد؛ با بازگشت منوی استارت همراه گردیده و وعده‌ی دو ارگونومی مشخص برای استفاده‌های لمسی و غیر لمسی را می‌دهد.

مایکروسافت در برابر شدت انتقادات عقب‌گرد کرده است.

ویندوز سی ای:

ویندوز سی ای (به صورت رسمی به عنوان ویندوز توکار فشرده شناخته می‌شود)، نسخه‌ای از ویندوز می باشد که بر روی رایانه‌های کمینه شده قابل اجرا است، که می توان به سیستم‌های هدایت ناوبری ماهواره‌ای و برخی از گوشی‌های همراه اشاره کرد. ویندوز توکار فشرده بر پایه هسته اختصاصی خود می باشد.

مایکروسافت مجوزهای ویندوز سی ای را به تولیدکنندگان اصلی تجهیزات و سازندگان دستگاه‌ها می‌دهد.

نکته:

ویندوز را براساس سخت افزارهای کامپیوتری نصب میکنند.

تمامی اطلاعاتی که از ابتدای مقاله سیستم عامل ویندوز خواندید، در دوره آموزش ICDL فنی حرفه ای نیز به صورت مفصل و همچنین مهارتی توضیح داده می شود. شما با شماره گیری 03131318381 می توانید با مشاوران ما در ارتباط گرفته و با آن ها صحبت کنید.

مرکز آموزشی و کارآفرینی خوارزمی در مسیر یادگیری مهارت های حرفه ای، پیشرفت شغلی، کارآفرینی و توسعه کسب و کار با بهره مندی از دانش و تجربه اساتید متخصص و دارا بودن کادری مجرب در کنار فراهم آوردن محیطی پویا با امکانات روز آموزشی، با افتخار در کنار شما خواهد بود. امیدواریم بتوانیم نقش و سهمی موثر در آینده، جایگاه شغلی و اجتماعی شما مردم کشور عزیزمان ایران داشته باشیم و رسالت اجتماعی خود را به نحو احسن ایفا نماییم.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان ثبت نام