صادرات گردو

صادرات گردو
صادرات واردات

صادرات گردو

صادرات گردو

صادرات گردو یکی از مهمترین محصولات غذایی و خشکبار می باشد و از نظر ارزش اقتصادی، کلیه قسمت های آن شامل برگ، پوست، میوه، ریشه، ساقه، چوب برای مصارف گوناگونی مانند تغذیه، رنگ آمیزی، منبت کاری و دارو مورد استفاده قرار می گیرد. آسیای غربی و نواحی هیمالیا را منشاء درخت گردو می‌دانند. ایران جزو ۳ کشور بزرگ تولید کننده ی گردو در جهان می باشد. بیشترین سطح زیر کشت گردو در ایران شامل شهرستان‌های تویسرکان همدان و بافق در استان کرمان می باشد. گردوی ایران از نظر طعم، روغن دهی و مزه جزو بهترین گردوی دنیا می باشد. گردوی ایران به ۳۰ کشور دنیا صادر می شود که مهمترین آنها کشورهای همسایه شامل عراق، ترکیه و همچنین انگلستان و آلمان می باشد. گردو در ۳۰ استان کشور تولید می شود و استان هایی که در تولید این محصول برتری دارند عبارتند از:  کرمان، کرمانشاه،  همدان، لرستان، کهگیلویه و بویر احمد، چهار محال و بختیاری، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، غربی و مرکزی.

صادرات گردو، آمار و ارقام گردو:

سابقه صادرات گردو مربوط به سال ۱۳۰۱ می باشد، که کشورهای اروپایی جزء اولین وارد کنندگان گردو  ایران بودند. ایران در بین بزرگترین تولیدکنندگان گردو رتبه سوم و از لحاظ صادرات گردو در دنیا رتبه پنجم  قرار دارد. صادرات گردوی ایران اکثرا به کشورهای خاورمیانه می باشد. از جمله خریداران اصلی گردوی ایران کشور های عراق و امارات است. آمار و ارقام این محصول در کشور به صورت عمده بذری و شامل انواع پوست کاغذی، سوزنی، سنگی، ضیاآبادی، همدانی و ارقام پیوندی جمال و دماوندی می باشد. به غیر از انواع داخلی، انواع پرمحصول خارجی نیز شامل ارقام چندلر، هارتلی، پدرو، روند، فرانکت، و فرنت که اغلب آمریکایی، اسپانیایی و ایتالیایی می باشند.

مرکز آموزشی و کارآفرینی خوارزمی مجری رسمی برگزاری دوره های آموزش صادرات واردات (بازرگانی بین الملل) به صورت حضوری و آنلاین.  می باشد. همچنین گواهینامه بین المللی مورد تایید سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور قابل ترجمه با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه به دانش پذیران عزیز ارائه می گردد.

صادرات گردوی ایران:

 صادرات گردوی ایران به کشور های اروپایی از مقدار بسیار بالایی برخوردار است به صورتی که از لحاظ صادرات گردو به اروپا در مرتبه پنجم قرار دارد، که می تواند  درآمدی تقریبا حدود دو میلیارد دلار در سال را نصیب کشور کند به صورتی که حتی صادرات گردو و دیگر خشکبار اگر بهتر توسعه پیدا کند و مورد توجه بیشتری قرار گیرد می تواند با قدرت بیشتری ارز آور باشد و احتیاج ما به صادرات نفت را برطرف کند.

گونه های بسیاری از گردوی محلی شامل گردوی سوزنی، جمال، نوک کلاغی، گردوی کاغذی، سنگی و … در ایران تولید و صادر میشود که به غیر از آن ها در ایران گونه های خارجی گردو که طرفداران بسیاری نیز دارند را  میتوان یافت.

کشور آمریکا بالاترین مقدار صادرات گردو با ۳۶ درصد و هزار دلار در دنیا را دارد.

کشورهائی که در مرتبه های بعدی این محصول قرار دارند شامل شیلی، مکزیک، فرانسه و امارات می باشند.

قابل توجه است بدانید نام ایران در بین بیست کشور اول صادرکننده گردو در رتبه چهاردهم قرار دارد.

این در صورتی است که کشورهای  مکزیک، ترکیه و ایتالیا در مقابل و جزء سه کشور اول در واردات گردو هستند.

کشورهای دارای رشد در واردات گردو:

مکزیک، مراکش، ترکیه و بلژیک کشورهائی هستند که دارای بازار رو به رشد بسیار مناسبی در یک و پنج سال اخیر بوده اند. همچنین کشورهای هند و امارات هم می توانند مورد توجه تاجرین باشند.

ایران به علت موقعیت مناسب استراتژیک خود تا شعاع ۴ هزار کیلومتری قادر است که به ۵۰ کشور صادرات داشته باشد

صادرات گردو

فواید گردو:

گردو یک منبع عالی از پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد معدنی است و همچنین دارای بهترین منبع منگنز و مس می باشد.

مغز گردو را با نام غذای مغز عنوان کرده‌اند، به دلیل اینکه مغز گردو سرشار از امگا۳ می باشد که سبب کارکرد بهتر مغز می‌ شود.

در گردو نیز منیزیم و فسفر وجود دارد. همچنین مقداری روی، آهن، کلسیم و سلنیوم نیز می توان یافت. گردو دارای بیشترین میزان ویتامین‌های B6، B۱ و B۵(پانتوتنیک اسید) است.

کشور ایران از لحاظ حجم تولید گردو جزء یکی از برترین کشور های جهان قرار دارد و پس از چین و آمریکا رتبه سوم تولید گردو را مختص به خود کرده است و از لحاظ  مقدار کشت گردو هم در مرتبه دوم قرار میگیرد، که سبب می شود صادرات گردو به عنوان یک نقطه قوت و پتانسیل بالای درآمد زایی به حساب می آید. کشور ایران در استان هایی مثل آذربایجان، خراسان رضوی و .. هکتار های باغ گردو وجود دارد که باعث تامین اندام های تکثیر دهنده گردو برای باغ های سایر استان ها می باشد.

ﺟﻬﺖ درﯾﺎﻓﺖ ﻣﺸﺎوره ﺗﺨﺼﺼﯽ راﯾﮕﺎن ﺑﻤﻨﻈﻮر ﺷﺮﮐﺖ در دوره آموزش ﺻﺎدرات واردات ( ﺑﺎزرﮔﺎﻧﯽ ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻞ) ﻫﻤﯿﻦ اﻻن با ما تماس بگیرید یا جهت تماس کارشناسان مربوطه با شما فرم زیر را تکمیل نمایید.

فرم درخواست مشاوره
پتانسیل صادراتی گردو:

کشورهای ترکیه، ایتالیا و عراق دارای بیشترین پتانسیل صادراتی از ایران  هستند. همچنین اسپانیا، هند و امارات نیز قادر خواهند بود تا در بخش صادرات گردو مورد توجه قرار گیرند.

قزاقستان نیز با در نظر گرفتن این موضوع که روابط تجاری خوبی با ایران دارد، مقصد صادراتی خوبی به حساب می آید.

میزان ظرفیت صادراتی:

کشورهای ترکیه و عراق از جهت صادرات گردو دارای بازار اشباع شده از ایران هستند و چیزی بالاتر از ظرفیتشان صادرات به آن ها صورت گرفته است. در عوض کشورهای ایتالیا، قزاقستان، اسپانیا، هند و امارات دارای پتانسیل خوبی برای صادرات گردو می باشند.

البته می توان کشورهای چین و پاکستان را نیز به عنوان مقاصد صادراتی خوب مورد توجه قرار داد.

در سال گذشته میزان تولید گردو به طور چشمگیری کاهش پیدا کرده است به صورتی که علاوه بر اینکه میزان صادرات گردو بسیار پایین آمده است، حتی کشور ایران مجبور شده است که از کشورهایی مانند شیلی گردو وارد کند.

این پیشامد درمورد برخی خشکبار دیگر مانند پسته نیز رخ داده است. قیمت گردوی وارداتی به دلیل اینکه به ارز وابسته است بالاتر رفته و دچار نوسان می باشد.

کشور ایران دارای پتانسیل بسیار بالایی برای ارز آوری با خشکبار و مخصوصا گردو می باشد، که با اندکی توسعه و توجه بیشتر به باغ های گردو که به دلیل سرما محصولاتشان تحت تاثیر می باشد خود عاملی است که ما دوباره شاهد بیشترین صادرات گردوی  ایرانی باشیم.

بهترین مقصدهای صادرات گردو:

صادرات گردو از ایران با در نظر گرفتن میزان پتانسیل صادراتی و آسان بودن روابط تجاری دو کشور، میتوان از کشورهائی مانند ایتالیا، قزاقستان و اسپانیا نام برد.

ایران با ترکمنستان از نزدیکترین ارتباط صادراتی برخوردار هستند.

بیشترین ظرفیت تقاضا را   بازار ایتالیا برای گردو دارد.

ایتالیا بالاترین تفاوت بین پتانسیل صادرات و صادرات واقعی را از لحاظ ارزش نشان می دهد، ظرفیت باقیمانده صادرات به ارزش ۲۰۹٫۵ هزار دلار می باشد.

تمامی اطلاعاتی که از ابتدای مقاله صادرات گردو خواندید، در دوره های آموزش صادرات واردات نیز به صورت مفصل و همچنین مهارتی توضیح داده می شود. شما با شماره گیری 03131318381 می توانید با مشاوران ما در ارتباط گرفته و با آن ها صحبت کنید.

مرکز آموزشی و کارآفرینی خوارزمی در مسیر یادگیری مهارت های حرفه ای، پیشرفت شغلی، کارآفرینی و توسعه کسب و کار با بهره مندی از دانش و تجربه اساتید متخصص و دارا بودن کادری مجرب در کنار فراهم آوردن محیطی پویا با امکانات روز آموزشی، با افتخار در کنار شما خواهد بود. امیدواریم بتوانیم نقش و سهمی موثر در آینده، جایگاه شغلی و اجتماعی شما مردم کشور عزیزمان ایران داشته باشیم و رسالت اجتماعی خود را به نحو احسن ایفا نماییم.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *