آموزش ارز دیجیتال به زبان ساده (بخش اول)

آموزش ارز دیجیتال
ارزهای دیجیتال

آموزش ارز دیجیتال به زبان ساده (بخش اول)

امروزه تقریبا اکثر افراد در مورد ارزهای دیجیتال چیزهایی شنیده اند.

بازار ارزهای دیجیتال موقعیت های بسیاری را برای سرمایه‌گذاران و تریدرها فراهم آورده است. ارز دیجیتال تقریبا مفهوم جدید ،وسیی می باشد و مفاهیم وسیع و عمیقی حول آن شکل گرفته است. برای حضور در این بازار و استفاده از فرصت‌های آن، باید با مفاهیم پایه‌ای و مقدماتی آن آشنا بود. اگرچه آموزش ارز دیجیتال به دلیل پیچیدگی‌ها و گستردگی آن کار سختی است اما، هدف ما در این مقاله آموزش صفر تا صد ارزهای دیجیتال به ساده‌ترین شکل ممکن است. در این مقاله در کنار توضیح مفاهیمی مانند «رمزارز»، «بلاک چین»، «قرارداد هوشمند»، «ماینینگ» و «استیکینگ»، به توضیح نحوه ترید و سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال می‌پردازیم. شما با مطالعه این مطلب به طور کامل با فرآیند خرید و فروش ارز دیجیتال آشنا خواهید شد.

آموزش ارز دیجیتال

به هر صورتی از پول که در فضای الکترونیکی و دیجیتال بوجود آمده و در بستر آن قابلیت انتقال به دیگران را داشته باشد، «ارز دیجیتال»Digital Currency) ) گفته می‌شود. استفاده ارزهای دیجیتال، مثل ارزهای فیات رایج می باشد و به کمک آن قادر خواهید بود پرداخت برای خرید کالا یا دریافت خدمات انجام دهید. مهم ترین ویژگی ارز دیجیتال، سرعت زیاد انجام تراکنش‌های بین‌المللی به وسیله آن می باشد.

از دیگر ویژگی‌های ارز دیجیتال، «غیرمتمرکز» Decentralized) ) ودن آن می باشد. پول‌های رایج مثل دلار و ریال، به وسیله بانک مرکزی هر کشور تولید و توزیع می‌شوند به همین دلیل سیستم آن‌ها به طور کامل متمرکز می باشد. ولی ارزهای دیجیتال قابلیت این را دارند که به دو صورت متمرکز و غیرمتمرکز باشند. در وضع متمرکز، دولت یا سازمانی مسوولیت تولید و توزیع ارزهای دیجیتال را عهده دار می باشد ولی در وضع غیرمتمرکز، این کار به کمک تمام اعضای حاضر در سیستم انجام می پذیرد.

 برعکس پول‌های رایج که انتقال دهنده ارزش مادی هستند،ارز دیجیتال قابلیت این را دارد که برای نگهداری و انتقال ارزش‌های دیگری نیز مورد استفاده قرار بگیرد. به طور مثال، ارز دیجیتال قادر خواهد بود مالکیت یک اثر هنری را نمایندگی کند یا در بازی‌های رایانه‌ای طول عمر یک بازیکن را نمایش دهد.

مرکز آموزشی و کارآفرینی خوارزمی مجری رسمی برگزاری دوره ارز دیجیتال اصفهان (بازارهای مالی بین المللی) به صورت حضوری و آنلاین. همچنین گواهینامه بین المللی مورد تایید سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور قابل ترجمه با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه به دانش پذیران عزیز ارائه می گردد.

انواع ارز دیجیتال:

 ارز دیجیتال عبارتند از: هر نوع ارزی که در فضای دیجیتال به وجود آمده باشد ، گفته می‌شود. به صورت کلی و با در نظر گرفتن ویژگی‌ها و تکنولوژی‌های کاربردی، ارز دیجیتال را به سه گروه زیر طبقه‌بندی می‌کنند.

ا) رمزارزها:

این گروه از ارزهای دیجیتال با کمک گرفتن از «تکنولوژی رمزنگاری» تولید و امن می‌شوند. اکثر ارزهای دیجیتال این گروه غیرمتمرکز می باشند و به وسیله اعضای شرکت‌کننده در شبکه از کل دنیا اداره می‌شوند.

۲) ارزهای مجازی:

در این گونه از ارزهای دیجیتال به وسیله شرکت‌ها و سازمان‌های خصوصی تشکیل می‌شوند و قانون‌گذاری خاصی بر روی آن‌ها اعمال نمی‌شود. ارزهای کاربردی در بازی‌ها یک نوع ارز مجازی می باشند. این ارزها به طور کامل متمرکز می باشند و به وسیله پروتکل بازی تشکیل و توزیع می‌شوند.

۳) ارزهای بانک مرکزی:

بانک‌های مرکزی در هر کشور می تواند ارزهای دیجیتال به صورت متمرکز تولید کنند. این ارزها قابلیت این را دارند، مکمل یا جایگزین پول‌های فیزیکی باشند.

همانگونه که عنوان شد، رمزارزها یکی از سه مورد ارز دیجیتال موجود می باشد. ولی آنچه که در میان عموم مردم به عنوان ارز دیجیتال شناخته می‌شود، همین گروه از رمزارزها است. بنابراین از این پس، در این مقاله برای آموزش ارز دیجیتال این دو مفهوم را به جای یکدیگر استفاده خواهیم کرد.

رمزارز چیست؟

«رمزارز» Cryptocurrency)) نوعی ارز دیجیتال می باشد که با کمک گرفتن از تکنولوژی‌های گوناگون امکان ایجاد، انتقال و تایید تراکنش‌های مالی را به طور غیرمتمرکز و امن تشکیل می دهد. اصلی ترین ویژگی ارز دیجیتال یا رمزارز غیرمتمرکز بودن آن می باشد. به این معنی که به هیچ شخص یا سازمانی تعلق ندارد.

یکی از ویژگی های غیرمتمرکز بودن رمزارزها ،مصون نگه داشتن آن‌ها در برابر خاموشی سیستم و تغییر اطلاعات می باشد. در سیستم‌های متمرکزی مانند بانک، اطلاعات داخل سرورهای مرکزی ذخیره می‌شود. اگر این سرورها صدمه ببیند، این امکان وجود دارد اطلاعات به کلی از بین بروند. همچنین قادر خواهید بود در صورت هک این سرورها، اطلاعات آن را به صورت کامل تغییر بدهید.

آموزش ارز دیجیتال

از دیگر ویژگی مهم این رمزارزها، امنیت آن می باشد. اطلاعات نوشته شده در پایگاه داده رمزارزها به هیچ صورت نمی توان تغییر داد و برای هک کردن آن به منابع مالی و محاسباتی بسیاری نیاز می باشد. قسمتی از امنیت رمزارزها مدیون غیرمتمرکز بودن آن می باشد. زیرا این ویژگی باعث شده تا در صورت صدمه دیدن یک عضو، سیستم بتواند به فعالیت خود ادامه دهد.

تکنولوژی‌های رمزنگاری و «توابع هش» Hash Function)) از تکنولوژی‌هایی می باشند که امکان تجمع اعضای غیرمتمرکز در شبکه را بوجود آورده اند. با کمک این تکنولوژی‌ها، کاربران می توانند ارز دیجیتال را به دیگران انتقال دهند ، بدون اینکه واسطه‌هایی مانند بانک باشند. همچنین این تکنولوژی‌ها،بدون حضور ناظر بیرونی، امکان بررسی و تایید تراکنش‌ها را برای سیستم فراهم می‌کند.

وایت پیپر چیست؟

«وایت پیپر» یا «سفید نامه» white paper)) یک سند اطلاعاتی می باشد که به وسیله شرکت‌ها و سازمان‌ها، برای برجسته‌کردن ویژگی‌های مربوط به محصولات و خدمات آن شرکت عرضه می‌شود. همچنین از وایت پیپر برای اطلاع‌رسانی قوانین مدیریتی، سیاست‌گذاری‌ها و شیوه کار سیستم به کار برده می‌شود. هر پروژه در حیطه رمزارزها، با عرضه سفیدنامه، کاربران را از هدفها، سیاست‌گذاری‌ها، برنامه راه، مدیران و سرمایه‌گذاران پروژه خود مطلع می‌کند.

بلاک چین چیست؟

«بلاک چین» Blockchain)) یک پایگاه داده است که برای ثبت تراکنش‌های ارز دیجیتال کاربرد دارد. این پایگاه داده ویژگی‌های خاصی دارد که آن را از دیگر پایگاه‌ داده‌ها استثناء می‌کند. اصلی ترین ویژگی بلاک چین این است که داده های آن به هیچ صورت قابل ویرایش یا حذف نیستند.

هر فرد می تواند در شبکه رمزارز ، اطلاعات جدید به بلاک چین شبکه وارد کند ولی برای رسیدن به این هدف، باید شرایطی را رعایت کند.

۱) نخستین شرط این است که اعضای شبکه قادر نیستند هر موقع که بخواهند تراکنش را در داخل شبکه ثبت کنند. به عبارتی دیگر، در هر لحظه فقط یک نفر می تواند تراکنش‌ها را در شبکه ثبت کند. انتخاب کاربر برای اضافه کردن اطلاعات به شبکه به طور اتفاقی و به وسیله الگوریتم‌ها انجام می‌شود.

۲) دومین شرط این است که شبکه برای اطمینان از فعالیت صحیح کاربران، آ‌ن‌ها را اجبار به صرف هزینه می‌‌‌‌‌‌کند. اگر کاربر کار خود را به طور صحیح انجام ندهد، هزینه صرف شده به هدر می‌رود و در صورت درستکار بودن کاربر ،شبکه به او پاداش می‌دهد. این گونه از اقتصادی جریمه و پاداش، کاربران را به فعالیت صحیح تشویق می‌کند.

آموزش ارز دیجیتال

اگر کاربر انتخاب شده برای اضافه کردن داده به شبکه با صرف نظر از هزینه خود شروع به خرابکاری در شبکه کند، بلاک چین هم می تواند به فعالیت خود ادامه دهد. با نظر به اینکه شبکه ارز دیجیتال غیرمتمرکز می باشد ، اطلاعات شبکه در اختیار همه اعضا قرار دارد. به همین علت هر موقع کاربری بخواهد اطلاعات تازه ای به شبکه اضافه کند، سایر اعضا امکان بررسی صحت آن اطلاعات را دارند. پس در صورتی که کاربری بخواهد اطلاعات ناصحیح به شبکه ارسال کند به وسیله بقیه شناسایی شده و جریمه می‌شود. فقط در صورتی می‌توان داده نادرست به شبکه اضافه کرد که 51 درصد توان پردازشی شبکه در اختیار ما قرار گرفته باشد.

ساختار بلاک چین به چه صورت می باشد؟

داده‌ها با ساختاری از «بلوک‌ها» blocks)) به بلاک چین اضافه می‌شوند. هر بلوک تشکیل شده از اطلاعات چندین تراکنش می باشد و از روش توابع هش به بلوک‌های قبلی متصل می شود. از اتصال بلاک‌ها به هم زنجیره‌ای از بلوک‌ها را بوجود می آید و به همین علت است که به این گونه ساختار، بلاک چین می گویند.

طریقه اتصال بلوک‌ها به هم به این گونه است که اطلاعات موجود در بلاک اول بعد از ورود به تابع هش، خروجی منحصر به فرد تشکیل می دهد. بعد از اضافه شدن این بلوک به شبکه، خروجی بوجود امده به اطلاعات بلوک بعدی اضافه می‌شود. مجددا اطلاعات بلوک جدید که متشکل از خروجی تابع هش بلوک قبل است، خروجی منحصر به فرد بوجود می آورد و آن را به بلوک بعدی ارسال می کند. از این طریق بلوک‌ها به روش تابع هش مورد نظر، به هم متصل می‌شوند.

زمان ایجاد هر بلوک و تعداد تراکنش‌های ثبت شده در آن، به بلاک چین کاربردی بستگی دارد. در بلاک چین «بیت‌کوین» Bitcoin))، برای تولید هر بلوک، 10 دقیقه زمان احتیاج داریم. همچنین بیشترین حجم هر بلوک ، برابر با 1 مگابایت می باشد. زمانی که به این مقدار رسید ، تراکنش‌های جدید در بلوک ثبت نمی‌شوند و در انتظار بلوک بعدی می‌مانند.

الگوریتم اجماع چیست؟

با توجه به این که اطلاعات تراکنش‌ها در بلاک چین به وسیله یک فرد نوشته می‌شود،همچنین برای تایید اطلاعات کاربران دیگر هم باید اطلاعات را تایید کنند. به همین علت اعضای شبکه باید بتوانند به وسیله ای در باره صحت اطلاعات به «اجماع» Consensus)) برسند. در سیستم‌های مرکزی این قسمت وجود ندارد. به دلیل این که تمام اطلاعات در دست سرور مرکزی می باشد و همان سرور، وظیفه دارد اطلاعات را تایید و ثبت کند.

ﺟﻬﺖ درﯾﺎﻓﺖ ﻣﺸﺎوره ﺗﺨﺼﺼﯽ راﯾﮕﺎن ﺑﻤﻨﻈﻮر ﺷﺮﮐﺖ در دوره ارز دیجیتال اصفهان (ﺑﺎزارﻫﺎی ﻣﺎﻟﯽ ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻠﯽ) ﻫﻤﯿﻦ اﻻن با ما تماس بگیرید یا جهت تماس کارشناسان مربوطه با شما فرم زیر را تکمیل نمایید.

فرم درخواست مشاوره

اوووپس! نمی توانیم فرم شما را بیابیم.

برای اینکه اعضای شبکه روی اطلاعات صحیح به اجماع برسند، لازم می باشد که برای این فرآیند هزینه‌ای پرداخت کرده باشند. در صورت ندادن هزینه، کاربران الزامی به تایید اطلاعات صحیح یا رد اطلاعات غلط ندارند. به همین دلیل، الگوریتم اجماع همان قسمت صرف هزینه به وسیله کاربران می باشد.

الگوریتم‌های اجماع گوناگونی برای تایید اطلاعات در شبکه‌های بلاک چین به کار گرفته شده است. دو مورد مهم و اصلی آن «الگوریتم اجماع اثبات کار» Proof of Work | PoW)) و «الگوریتم اجماع اثبات سهام» Proof of Stake | PoS)) می باشد. «بیت‌کوین» و «لایت‌کوین» از الگوریتم اجماع اثبات کار و «کاردانو» و «سولانا» از اثبات سهام کمک می گیرند.

تنها راه کسب درآمد از بازار ارزهای دیجیتال، درک درست و اصولی مفاهیم پایه‌ای این بازار است. به علت اهمیت این موضوع، «موسسه خوارزمی» اقدام به آموزش ارزهای دیجیتال (رمزارزها) کرده است پس در این امر همراه ما باشید تا به اهداف بلند مدت خود برسید.

مرکز آموزشی و کارآفرینی خوارزمی در مسیر یادگیری مهارت های حرفه ای، پیشرفت شغلی، کارآفرینی و توسعه کسب و کار با بهره مندی از دانش و تجربه اساتید متخصص و دارا بودن کادری مجرب در کنار فراهم آوردن محیطی پویا با امکانات روز آموزشی، با افتخار در کنار شما خواهد بود. امیدواریم بتوانیم نقش و سهمی موثر در آینده، جایگاه شغلی و اجتماعی شما مردم کشور عزیزمان ایران داشته باشیم و رسالت اجتماعی خود را به نحو احسن ایفا نماییم.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان ثبت نام