آموزش ارز دیجیتال به زبان ساده (بخش دوم)

آموزش ارز دیجیتال
ارزهای دیجیتال

آموزش ارز دیجیتال به زبان ساده (بخش دوم)

در قسمت اول مقاله آموزش ارز دیجیتال ما به برخی از نکات مهم پرداختیم. در این بخش نیز قصد داریم به ادامه این نکات پرداخته و آموزش ها را طی کنیم.

الگوریتم اجماع اثبات کار در آموزش ارز دیجیتال:

در الگوریتم PoW کاربران برای اینکه بتوانند درستکاری خود در شبکه را ثابت کنند، باید با کمک۰ سیستم‌های کامپیوتری خویش ، معادلات طراحی شده به وسیله شبکه را حل کنند. به همین علت کاربران در این صورت سیستم‌های محاسباتی خویش را در اختیار شبکه بلاک چین قرار می‌دهند. در صورت درستکاری، به کاربران از طرف شبکه پاداش داده می شود و در صورت خرابکاری، انرژی برق و هزینه اولیه مصرف شده برای خرید دستگاه‌های محاسباتی ، از بین می‌رود.

معادلات شبکه بلاک چین به صورتی طراحی شده‌اند که حل کردن آن‌ها دشوار، اما تایید جواب آن‌ها اسان می باشد. کاربران در شبکه لازم می باشد با حل پیوسته معادله شبکه با جایگذاری عدد رندوم «نانس» Nonce))، به جواب مورد نظر شبکه برای آن برسند. هر فرد که زودتر جواب را پیدا کند ، اطلاعات جدید را به بلاک چین اضافه می‌کند. کاربر وظیفه دارد جواب بدست آمده را به سایر اعضای شبکه ارسال کند. سایر اعضا قادر خواهند بود به آسانی جواب را با گذاشتن در معادله نهایی، تایید یا رد کنند. در صورتی که تایید شود، اطلاعات به بلاک چین اضافه می‌شود و کاربر پاداش خویش را از شبکه می گیرد.  

تابع هش چیست؟

تابع هش، تابع ریاضی می باشد که برای هر ورودی مورد نظر ، خروجی با طول ثابت اما به میزان منحصر به فرد عرضه می شود. این خروجی را هش می نامند. این تابع همان معادله‌ای می باشد که دستگاه‌هایی که به شبکه اتصال دارند ، با حل آن پاداش می گیرند. به همین دلیل اتصال بلوک‌ها به یکدیگر از طریق این تابع انجام می‌ پذیرد. در حقیقت تابع هش عامل مهم ایجاد امنیت در بلاک چین می باشد.

ورودی تابع هش، اطلاعات تراکنش‌ها، خروجی هش بلوک قبلی و عبارت نانس می باشد. با در نظر گرفتن این موضوع که اطلاعات تراکنش‌ها و خروجی هش بلوک قبل برای کلیه دستگاه‌های شبکه معلوم می باشد ، از عبارت نانس برای حل معادله و پیدا کردن خروجی به کار گرفته می‌شود. شبکه بلاک چین به شکلی طراحی شده است که خروجی تابع هش آن در هر بلوک براساس یک نانس ایجاد شود.

به همین علت اشخاص با جایگذاری مقادیر تصادفی به جای نانس سعی در رسیدن به خروجی دلخواه شبکه دارند. هر فرد که سریعتر به این مقدار برسد، پاداش بلوک و هزینه تراکنش‌ها را می گیرد. دقت کنید که با پیدا کردن نانس مناسب به وسیله یک دستگاه، مقدار آن باید به سایر اعضای شبکه ارسال شود. سایر دستگاه‌ها با گذاشتن این مقدار در تابع هش، صحت ادعا را بررسی کرده و آن را تایید یا رد می‌کنند.

مرکز آموزشی و کارآفرینی خوارزمی مجری رسمی برگزاری دوره ارز دیجیتال اصفهان (بازارهای مالی بین المللی) به صورت حضوری و آنلاین. همچنین گواهینامه بین المللی مورد تایید سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور قابل ترجمه با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه به دانش پذیران عزیز ارائه می گردد.

نود یا گره چیست ؟

به کاربرانی که در شبکه بلاک چین فعالیت دارند و در تایید تراکنش‌ها نقش ایفا می‌کنند، «نود» یا «گره» (Node) نام می‌ گیرد. به دلیل اینکه فرآیند استخراج به وسیله این نودها صورت می گیرد ، «ماینر» یا «معدن‌کار» Miner)) نیز نامیده می‌شود. نود یا گره، اختصاص الگوریتم PoW ندارد و در بقیه الگوریتم‌ها هم به تایید‌کنندگان معاملات ختم می‌شود.

دقت داشته باشید که کاربران شبکه بلاک چینی در چندین گروه قرار می‌گیرند. به جز گروه نود یا گره که با فراهم کردن سخت‌افزارهای محاسباتی عملیات شبکه را تامین می‌کنند، همچنین دو گروه دیگر کاربران عادی و برنامه‌نویس‌ها هم در شبکه فعال می باشند. برنامه‌نویس‌ها وسعت نرم‌افزاری شبکه را دنبال می‌کنند. کاربران عادی هم از امکانات شبکه برای اهداف شخصی استفاده می کنند.

استخراج یا ماینینگ چیست؟

در طی پیشرفت رقابت نودها برای حل تابع هش، بعد از اینکه یک شخص معادله را حل کرد، از طرف شبکه پاداش می گیرد. این پاداش شامل دو قسمت می باشد:

۱) قسمت اول، متشکل از هزینه تراکنش‌ها می باشد که از کاربران عادی شبکه گرفته می‌شود.

۲) قسمت دوم،متشکل از سکه‌های جدید ایجاد شده می باشد.

 طراحی بلاک چین به گونه ای است که بعد از ایجاد بلوک، سکه‌های جدید ارز دیجیتال تشکیل و به گره برنده داده می‌شود.

به تولید سکه‌های جدید در بلاک چین فرآیند «استخراج» یا «ماینینگ» Mining)) می گویند. تعداد سکه‌ها قابلیت این را دارند که در طی زمان ،ثابت یا متغیر باشد. به طور نمونه در بیت کوین، تقریبا چهار سال یکبار تولید سکه‌های جدید نصف می‌شود. نخست این تعداد برابر با 50 بیت کوین بود که در مسیر جدید به 6.25 سکه رسیده است.

همچنین مقدار کل سکه‌ها هم می‌تواند در فرآیند استخراج محدود باشد. به عنوان مثال تمام سکه‌های تولید شده در شبکه بیت‌کوین 21 میلیون عدد خواهد بود. با روند فعلی تا 2140 تمام بیت‌کوین‌ها استخراج می‌شوند. بعد از تمام شدن استخراج سکه‌های جدید، شبکه از کارمزدهای دریافت شده از کاربران، پاداش می دهد. دقت داشته باشید که تمام ارزهای دیجیتال دارای چنین سیستمی نمی باشند. فرآیند ماینینگ مختص ارزهای با الگوریتم اجماع PoW می باشد.

سختی استخراج چیست؟

معادلات شبکه‌های بلاک چینی توسط دستگاه‌های محاسباتی حل می‌شوند. هر مقدار تعداد دستگاه‌ها و توان پردازشی آن‌ها بیشتر باشد، معادله زودتر حل می‌شود. حل سریع معادله باعث ایجاد زودتر بلوک تراکنش‌ها می‌شود. بعضی بلاک چین‌ها برای محفوظ نگه داشتن زمان تایید بلوک‌ها در یک محدوده خاص، بر پایه توان محاسباتی موجود در شبکه، معادلات را سخت یا آسان می‌کنند تا در انتها زمان ایجاد بلوک ثابت بماند. این مفهوم را «سختی استخراج» Mining Difficulty می گویند.

آموزش ارز دیجیتال

سختی استخراج با مقدار ماینرها و توان محاسباتی آن‌ها ارتباط مستقیم دارد. سختی شبکه برای بیت کوین حدود 2016 بلوک یکبار تنظیم می‌شود که حدودا برابر با دو هفته می باشد. در حالی که مقدار ماینرها در این زمان به هر علتی کاهش پیدا کند ، بلاک چین معادله را ، راحتر می‌کند تا حل آن بیشتر از 10 دقیقه طول نکشد.

الگوریتم اجماع اثبات سهام در آموزش ارز دیجیتال:

این نمونه از الگوریتم، کاربران برای اثبات درستکاری خویش، به جای کمک گرفتن از دستگاه‌های محاسباتی قسمتی از دارایی خویش را در شبکه قفل می‌کنند. هر کاربر با در نظر گرفتن ، مقدار دارایی قفل شده، این شانس را دارد که برای تایید بلوک و دریافت پاداش از شبکه انتخاب شود. در حالی که کاربری مایل باشد در اطلاعات شبکه دستکاری انجام دهد، سکه‌های قفل شده به وسیله او در معرض خطر قرار می‌گیرند.

تعداد سکه‌های مورد احتیاج برای قفل کردن در هر شبکه با شبکه‌های دیگر گوناگون می باشد. به این طریق برای تایید معاملات احتیاجی به استفاده از دستگاه‌‌های محاسباتی قوی نمی باشد. به همین دلیل مصرف برق در این شیوه بسیار پایین می باشد. از طرفی چون احتیاج به حل معامله نمی باشد ، تراکنش‌ها سریع‌تر از الگوریتم‌های اجماع اثبات کار به اتمام می رسد.

استیکینگ یا به اشتراک‌گذاری سهام چیست؟

به نودهای شبکه‌های بلاک چینی با الگوریتم PoS «اعتبارسنج» Validator)) می گویند. شبیه عملکرد ماینینگ، به اعتبارسنج‌های بلاک چین‌های با الگوریتم PoS به علت تایید تراکنش‌های شبکه، پاداش داده می‌شود. این پاداش متشکل از سکه‌های جدید تولید شده و هزینه تراکنش‌ها می باشد. به عملکرد قفل کردن سکه‌ها در شبکه‌های بلاک چینی و دریافت پاداش از آن «استیکینگ» یا «به اشتراک گذاری سهام» Staking)) می گویند.

به همین دلیل در استیکینگ، اعتبارسنج‌ها ارزهای دیجیتال خود شبکه را در بلاک چین قفل می‌کنند تا تایید تراکنش‌ها توسط آن‌ها اجرا شود و در قبال آن پاداش دریافت کنند. در این صورت انتخاب کاربران برای تایید تراکنش‌ها به طور رندوم انجام می‌ پذیرد. با در نظر گرفتن مطالب گفته شده، استیکینگ هم در کنار ماینینگ یکی از شیوه های کسب درآمد از ارز دیجیتال محسوب می شود. دریافت اطلاعات لازم با آموزش ارز دیجیتال در حیطه ماینینگ و استیکینگ، می‌تواند سود نسبتادخوبی نصیب سرمایه‌گذاران کند.

بیت کوین چیست؟

بیت کوین نخستین رمزارز تولید شده و معروف‌ترین آن‌ها می باشد. اکثر مفاهیم در آموزش ارز دیجیتال از بیت کوین گرفته می شود. این ارز دیجیتال در سال 2009 به وسیله فرد یا گروه ناشناسی به نام «ساتوشی ناکاموتو» (Satoshi Nakamoto) معرفی شده است. ایده اصلی تولید بیت کوین، معرفی یک سیستم پرداخت الکترونیکی غیرمتمرکز و مستقل بر پایه ی شیوه های محاسباتی اجماع و رمزنگاری بود.

ﺟﻬﺖ درﯾﺎﻓﺖ ﻣﺸﺎوره ﺗﺨﺼﺼﯽ راﯾﮕﺎن ﺑﻤﻨﻈﻮر ﺷﺮﮐﺖ در دوره ارز دیجیتال اصفهان (ﺑﺎزارﻫﺎی ﻣﺎﻟﯽ ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻠﯽ) ﻫﻤﯿﻦ اﻻن با ما تماس بگیرید یا جهت تماس کارشناسان مربوطه با شما فرم زیر را تکمیل نمایید.

فرم درخواست مشاوره

اوووپس! نمی توانیم فرم شما را بیابیم.

بیت‌کوین از الگوریتم اجماع اثبات کار برای تایید و ثبت تراکنش‌ها کمک می گیرد. دفتر کل حساب‌های آن بین تمام ماینرها پخش شده است و از توابع هش برای تایید بلوک و متصل شدن آن به بلوک‌های قبلی مورد استفاده قرار می گیرد. از مجموع این ویژگی‌ها، بیت کوین را به یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز و امن تبدیل کرده است. بیت کوین در بهترین صورت قادر خواهد بود 7 تراکنش در ثانیه را در شبکه ثبت کند که حدودا کمترین مقیاس‌پذیری بین ارزهای دیجیتال گوناگون است. به علت حفظ امنیت و مرکزگریزی شبکه، این امر اجتناب‌ناپذیر می باشد.

مقدار کل بیت‌کوین‌ها بعد از استخراج طی عملکرد ماینینگ 21 میلیون خواهد بود. تعداد سکه‌هایی که استخراج می شود، هر چهار سال یکبار نصف می‌شود به همین علت قیمت بیت کوین افزایش پیدا می کند. در ابتدای شروع کار، استخراج بیت کوین با سخت‌افزارهای تقریبا ساده مانند CPU و کارت گرافیک انجام می گرفت. ولی با بالا رفتن سختی استخراج، امروزه ماینینگ تنها با دستگاه‌های ASIC و FPGA سودآور می باشد.

لایه OMNI چیست؟

«اومنی» OMNI)) پلتفرمی است که قابلیت تولید و معامله ارزهای رمزنگاری شده و دارایی‌های دیجیتال جدید در شبکه بیت‌کوین را دارد. این لایه، یک لایه نرم‌افزاری می باشد که بر روی شبکه بیت‌کوین تشکیل شده است. این لایه در سال 2013 عرضه شد. هسته اومنی، همان هسته بیت‌کوین می باشد که کل ویژگی‌های بیت‌کوین را در کنار ویژگی‌های اضافی خویش دارا می باشد.

به وسیله اومنی می‌توان در بستر بلاک چین بیت‌کوین، ارزهایی تولید کرد که نشان دهنده دارایی‌های باارزش می باشند. سادگی و قدرت پروتکل اومنی، آن را به یکی از مهمترین پروتکل ایجاد ارز جدید در بستر بیت‌کوین تبدیل کرده است. هر ارز دیجیتالی که بخواهد در بستر بیت‌کوین تشکیل و جابجا شود الزاما باید از این پروتکل استفاده کند. به طور مثال، ارز دیجیتال تتر، در شبکه‌های گوناگون وجود دارد که تتر اومنی مختص بلاک چین بیت‌کوین می باشد.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان ثبت نام