9 مورد از قوانینی که در حسابداری باید بدانیم

حسابداری
حسابداری

9 مورد از قوانینی که در حسابداری باید بدانیم

اشتباه نیست اگر بگوییم علم حسابداری تاریخچه‌ای به اندازه تمدن بشر دارد. بنابراین طبیعی است که این روش‌های حسابداری برای دوام بسیاری از سازمان‌ها، واحدهای تجاری و شرکت‌ها مهم و اساسی باشد.

بنابراین به عنوان یک شخص حسابدار برای ثبت اسناد و مدارک مالی به طور دقیق، لازم است که درباره تمام قوانین و استانداردهای آن آگاهی داشته باشید. می‌توان گفت که میزان آشنایی حسابداران و مشاوران مالیاتی از قوانین و مقررات مالی، با موفقیت آن‌ها در هر سطحی از شغل ایشان، یک رابطه مستقیم دارد.

در ادامه با ما همراه باشید تا با قوانینی که یک حسابدار باید بداند آشنا شویم.

1 – استانداردهای حسابداری

هر حسابدار قبل از هرکاری باید با مراجعه به این استانداردها با چارچوب اصلی فعالیت خود آشنا شود.

استانداردهای حسابداری را سازمان حسابرسی کشور تدوین می‌کند و در آن‌ها رفتاری که حسابدار در شرایط گوناگون باید داشته باشد پیش‌بینی شده است.

کاربرد این استانداردها برای صورت های مالی و ارائه اطلاعات مفید در مورد وضعیت مالی، عملکرد مالی و انعطاف‌پذیری مالی واحد تجاری جهت تصمیم‌گیری استفاده‌کنندگان است. تمامی این استانداردها در کتاب‌های آموزش حسابداری تشریح شده‌اند.

2 – قانون مالیات‌‌های مستقیم

مالیات و محاسبات مربوط به آن جزو بخش‌های اساسی امور حسابداری هستند.

بدلیل درآمدزا بودن فعالیت در حوزه‌هایی همچون مشاوره مالیاتی و تهیه و تنظیم اظهارنامه و نیز اهمیت بالای منافع واحدهای اقتصادی که در گرو مالیات است، حسابداران باید با مقررات مالیاتی کاملا آشنا باشند.

در قانون مالیات‌های مستقیم کشور به مواردی مانند مالیات حقوق پرسنل، مالیات اجاره، مالیات عملکرد و غیره با جزئیات اشاره شده که آخرین نسخه آن را می‌توانید از سازمان امور مالیاتی دریافت کنید.

بطور کلی حفظ منافع مالی یک واحد اقتصادی به فعالیت دقیق حسابدار در حوزه مالیاتی بستگی دارد و باید کاملا با قوانین جدید آن آشنا باشید. بخش مالیات را به جرات می‌توان جزو مهمترین قوانینی که یک حسابدار باید بداند دانست.

حسابداری

3 – قانون مالیات بر ارزش افزوده

مالیات بر ارزش افزوده یکی از قوانین جدید در کشور بحساب می‌آید که از عمر اجرایی آن چند سال بیشتر نمی‌گذرد.

بدلیل جرایم سنگینی که عدم رعایت این قانون در پی دارد، هر حسابدار باید آن را بطور دقیق مطالعه کند و از بروز هزینه‌های جبران‌ناپذیر جلوگیری کند.

4 – آیین‌نامه تحریر دفاتر قانونی

دفاتر قانونی جاییست که کلیه عملیات مالی شرکت و بنگاه‌های اقتصادی پس از تایید مدیریت ثبت می‌شوند.

داشتن دفاتر قانونی و ثبت رویدادهای مالی در آن‌ها الزامی است و حسابداران بعنوان نویسندگان آیین‌نامه‌های تحریر مربوطه آشنا باشند. این دفاتر توسط بازرسان مالیاتی مورد بررسی قرار می‌گیرند و از این‌رو سهل‌انگاری در تنظیم آن‌ها ممکن است تبعات ناگواری بهمراه داشته باشد.

چگونگی تنظیم و کار با این دفاتر جزو مهمترین قوانینی که یک حسابدار باید بداند است.

5 – قانون کار

شرایط و ضوابط میان کارگر، کارفرما و شرایط محیط کار در قانون کار مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

آشنایی با این قانون برای عقد قرارداد، تعیین حقوق پرسنل، حقوق کارگر و کارفرما نسبت به هم و بطور کلی حق و حقوق تمام افراد حاضر در شرکت لازم است.

بعنوان یک حسابدار برای انجام امور مالی و محاسبات مربوطه به دانستن قانون کار نیاز خواهید داشت و تسلط به آن جایگاهتان را بهبود می‌بخشد.

حسابداری

6 – قانون تامین اجتماعی

قانون تامین اجتماعی به مسائل حقوقی و مالی میان کارگران و کارفرمایان در زمینه بیمه، بازنشستگی، از کار افتادگی، درمان و غیره می‌پردازد.

محاسبات مربوط به سهم بیمه و حقوق کارگران یک واحد تجاری از کارهای مهم حسابداران بحساب می‌آید. قوانین بیمه و تامین اجتماعی نیاز به مطالعه دقیق دارند و با داشتن دانش کافی می‌توانند به یکی از زمینه‌های پردرآمد برای حسابداران تبدیل شوند.

۷. قوانین تجارت

قانون تجارت با توجه به مقیاس سازمان‌ها تغییر می‌کند. این قوانین ممکن است مربوط به مواردی همچون تشکیل شرکت‌های تجاری، بررسی وظایف سرمایه گذاران و ممیزان، توزیع سود، بررسی تشکیل جلسات و سایر مسائل مربوط به آن باشد.

اگر حسابداران به خوبی با این قوانین آشنا باشند، می‌توانند در زمان درست تصمیمات مناسبی اتخاذ کنند و در نتیجه شرایط را به نفع شما تغییر دهند.

۸. قوانین مجازات مطابق با شرایط اسلامی

معمولا در این بخش، جزای سنگینی برای کسانی که اشتباهی مرتکب شده‌اند و یا شریک جرم آن‌ها، در نظر گرفته می‌شود.

بهتر است اطمینان حاصل کنید که در ضمن آموزش حسابداری مالیاتی، با قوانین و اصول مربوط به مالیات مبتنی بر ارزش افزوده نیز آشنا می‌شوید. طبق قانون مجازات اسلامی، کوچک‌ترین اشتباه از سمت یک حسابدار بر خلاف قوانین وضع شده، می‌تواند پیامدهای جبران ناپذیری در پی داشته باشد.
آشنایی با اصول حسابداری و اثر بخشی آن در موفقیت حسابداران کاملا تضمین شده است.

حسابداری

۹. حمایت و توجه به حقوق مصرف کنندگان

این قانون به شکل دو طرفه به شرح وظایف و حقوق عرضه کنندگان و مصرف کنندگان محصول و یا خدمت می‌پردازد.

برخی از قوانین در این بخش شامل قیمت گذاری محصولات، بررسی میزان سود، شرایط بازگشت یک کالا و مواردی از این دست می‌باشد، بنابراین بسیاری از کسانی که در حوزه خدمات مشاوره مالیاتی و حسابداری فعال هستند، بهتر است به این قوانین آگاه باشند.

علاوه بر اصول و قوانینی که به آن اشاره کردیم، مسائل و قوانین دیگری نیز وجود دارد که بررسی آن‌ها و چالش‌هایی که ممکن است در پی داشته باشند، به بهبود شغلی شما کمک خواهند کرد.
بنابراین بهتر است اگر مایل به گذراندن دوره‌های آموزش حسابداری مالیاتی هستید، این موارد را بیاموزید تا اطمینان بیابید که از بروز مسائل مالی و خسارات جبران ناپذیر قانونی که ممکن است به همراه داشته باشد، جلوگیری کرده‌اید.

مرکز آموزشی و کارآفرینی خوارزمی اصفهان در آشنایی هرچه بیشتر با اینگونه مسائل پیرامون حسابداری و انواع آن در کنار شما خواهد بود و با تدارک دوره های مختلف در زمینه های گوناگون راهگشای کسب و کار شما عزیزان است.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان ثبت نام