تفکر سیستمی چیست؟

تفکر سیستمی
مدیریت کسب و کار (MBA)

تفکر سیستمی چیست؟

همانطور که می دانید، تفکر سیستمی نوعی بینش است که در راستای بهتر شدن و مدیریت یک سازمان از آن استفاده می شود. در واقع بسیاری از اصول و ابزارها این تفکر را سازماندهی کرده و به شیوه درستی شکل می دهند. این تفکر به صورتی است که باید هم در خانه و هم در محیط کار از آن استفاده کرد. در نتیجه سیستمی فکر کردن بخشی از زندگی را به خود اختصاص می دهد و درگیر خود می کند. به طوری که از این تفکر حتی در برخورد با دیگران نیز می توان استفاده کرد.

تفکر سیستمی به سادگی پدیدار نمی گردد و باید بدانید که تنها با تمرین و تکرارهای مکرر می توان به این تفکر دست یافت. اما زمانی که به این تفکر دست یافتید دیگر آن را از دست نخواهید داد. چرا که تفکر سیستمی یک عمل مادام العمر است و از بین نخواهد رفت.

تفکر سیستمی شامل چه مواردی می شود؟

این مهم است که به یاد داشته باشید که اصطلاح “تفکر سیستمی” می تواند برای افراد مختلف معانی متفاوتی داشته باشد. نظم و تفکر سیستمی چیزی بیشتر از مجموعه ای از ابزارها و روش ها نیست.

 

مرکز آموزشی و کارآفرینی خوارزمی مجری رسمی برگزاری دوره های آموزشی مدیریت کسب و کار MBA به صورت حضوری و آنلاین می باشد. همچنین گواهینامه بین المللی مورد تایید سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور قابل ترجمه با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه به دانش پذیران عزیز ارائه می گردد.

تفکر سیستمی نیز یک ابزار تشخیصی است. همانطور که در زمینه پزشکی، درمان پس از تشخیص کامل انجام می شود. به این معنا که، تفکر سیستمی یک رویکرد منضبط برای بررسی کامل تر و دقیق برای مشکلات است.
تفکر سیستمی اغلب شامل مشاهده رویدادها یا داده ها، به منظور شناسایی الگوهای رفتار اضافی، به سطح ساختارهای زیربنایی است که این رویدادها و الگوها را هدایت می کند. با درک و تغییر ساختارهایی که به خوبی به ما خدمت نمی کنند، می توانیم انتخاب های موجود را به خوبی گسترش دهیم و راه حل های رضایت بخش تر و بلندمدت تری برای مشکلات مزمن در زندگی و در سازمان کاری مان ایجاد کنیم.
به طور کلی، دیدگاه تفکر سیستمی مستلزم کنجکاوی، وضوح، شفقت، انتخاب درست و شجاعت است. این رویکرد به مشاهده کامل تر یک وضعیت و تشخیص ارتباط ما با دیگران تمایل دارد و افراد را به سمت حل مسائل و مشکلات هدایت می کند.

چرا از تفکر سیستمی استفاده کنیم؟

تفکر سیستمی با گسترش تفکر و کمک به بیان مشکلات به شیوه های جدید و متفاوت، طیف وسیعی از گزینه های موجود برای حل یک مشکل را گسترش می دهد. در عین حال، اصول تفکر سیستمی، ما را آگاه می سازد که هیچ راه حل کاملی وجود ندارد و تمامی انتخاب هایی که انجام می دهیم بر سایر قسمت های سیستم تأثیر خواهد گذاشت. در تفکر سیستمی با پیش بینی های درست، تا حدودی می توانیم مشکلات را کاهش دهیم. بنابراین تفکر سیستمی به ما امکان انتخاب آگاهانه را می دهد.
تفکر سیستمی همچنین برای بیان داستان های جذابی که نحوه عملکرد یک سیستم را توصیف می کنند، ارزشمند است.

تفکر سیستمی

چه زمانی باید از تفکر سیستمی استفاده کنیم؟

مسائلی که برای مداخله تفکر سیستمی ایده آل هستند دارای ویژگی های زیر هستند:

  • مسائل بسیار مهم و حساس
  • مشکلات مزمن سابقه دار
  • مشکلات آشنا با سابقه ای شناخته شده
  • مشکلاتی که از قبل برای حل آن ها تلاش شده

از کجا باید شروع کنیم؟

همیشه برای حل مشکلات یادتان باشد کسی را در تیم خود مورد سرزنش قرار ندهید. در عوض، روی مشکلات بوجود آمده تمرکز کنید و سعی کنید کنجکاوی تیم را در مورد مشکل تحریک کنید. در این صورت می توانید آن ها را تشویق کنید که در مورد مشکل نظر داده و در بحث شرکت کنند.
در زمان حل مشکل به یاد داشته باشید که دیدگاه افراد با یکدیگر متفاوت است و هر کسی می تواند با یک نظر به برطرف شدن مشکل کمک نماید. هنگام بررسی مشکل، افراد با منطق های مختلف را در بحث شرکت دهید. با انجام این کار متوجه خواهید شد که چقدر مدل های ذهنی افراد با هم متفاوت است.

ﺟﻬﺖ درﯾﺎﻓﺖ ﻣﺸﺎوره ﺗﺨﺼﺼﯽ راﯾﮕﺎن ﺑﻤﻨﻈﻮر ﺷﺮﮐﺖ در دوره ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ارﺷﺪ ﮐﺴﺐ و ﮐﺎر MBA ﻫﻤﯿﻦ اﻻن با ما تماس بگیرید یا جهت تماس کارشناسان مربوطه با شما فرم زیر را تکمیل نمایید.

فرم درخواست مشاوره

اوووپس! نمی توانیم فرم شما را بیابیم.

مبحث تفکر سیستمی مبحث بسیار گسترده و پیچیده ای است که در قالب یک مطلب نمی گنجد. برای رسیدن به تفکر سیستمی و راه های دستیابی به آن در مقالات بعدی حتما همراه شما عزیزان خواهیم بود و نکات را به خوبی برایتان شرح خواهیم داد.

مرکز آموزشی و کارآفرینی خوارزمی در مسیر یادگیری مهارت های حرفه ای، پیشرفت شغلی، کارآفرینی و توسعه کسب و کار با بهره مندی از دانش و تجربه اساتید متخصص و دارا بودن کادری مجرب در کنار فراهم آوردن محیطی پویا با امکانات روز آموزشی، با افتخار در کنار شما خواهد بود. امیدواریم بتوانیم نقش و سهمی موثر در آینده، جایگاه شغلی و اجتماعی شما مردم کشور عزیزمان ایران داشته باشیم و رسالت اجتماعی خود را به نحو احسن ایفا نماییم.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان ثبت نام