نقش والد در ساختار شخصیت افراد

نقش والد در ساختار شخصیت
بیزینس کوچینگ

نقش والد در ساختار شخصیت افراد

در مطلب گذشته در خصوص نقش کودک درون به خوبی صحبت کردیم و تمامی جوانب آن را سنجیدیم. در این مقاله نیز قصد داریم در خصوص نقش والد صحبت کنیم و آن را به خوبی شرح  دهیم.

اریک برن در خصوص این نقش و همینطور کودک درون این گونه سخن گفته است که این دو نقش تا حد زیادی از رفتارهایشان بر اساس خاطراتی است که از گذشته ما به خاطر دارند. آن ها در واقع به الگوهایی که در گذشته برایشان رخ داده است توجه می کنند و بر اساس آن از خودشان رفتارهایی را بروز می دهند.

کودک از زمانی که متولد می شود سعی می کند همه چیز را تجربه کند. اما به دلیل اینکه کوچک است، رفتار دیگران از جمله پدر و مادر خود را دائما در نظر می گیرد و از آن ها الگوبرداری می کند. چرا که پدر و مادر، برای کودک نمادی از بزرگ بودن و برتری هستند و به همین علت است که از آن ها تقلید می کند.

او یاد می گیرد در شرایط مشابهی که از والدین خود دیده است چگونه رفتارهایی از خود بروز دهد.

مرکز آموزشی و کارآفرینی خوارزمی مجری رسمی برگزاری دوره های بیزینس کوچینگ به صورت حضوری و آنلاین می باشد. همچنین گواهینامه بین المللی مورد تایید سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور قابل ترجمه با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه به دانش پذیران عزیز ارائه می گردد.

انواع مختلف رفتار والدین

در ادامه قصد داریم رفتار والدین را به چند بخش تقسیم کنیم و آن ها را برای شما عزیزان شرح دهیم.

  1. رفتارهای کنترلی (انتقادی)

رفتارهای کنترلی به گونه ای هستند که والدین در آن ها سعی می کنند به کودکشان خوب و بد را نشان دهند و به او بیاموزند تا بتواند زمانی که کمی بزرگ تر شد قدرت تشخیص داشته باشد. همچنین فرزند خود را امر و نهی می کنند و برای برخی از کارها به او اجازه نمی دهند. والدین خوب از کودک خود برای کارهای خوبش تشویق و برای کارهای بد تنبیه در نظر می گیرند. البته تمامی این نکات به همین سادگی نیستند و برای اجرا کردن آن ها باید نکات بسیاری از جمله شرایط را در نظر گرفت.

  1. رفتارهایی حمایتی (پرورشی یا تغذیه کردن)

رفتارهای حمایتی که والدین معمولا انجام می دهند برای این منظور است که ضعف کودکان را پوشش دهد. رفتارهای حمایت گونه، به صورتی هستند که سعی می کنند به کودک حق بدهند و به او بگویند که تقصیری در اشتباه پیش آمده ندارد.

والدین سعی دارند با این رفتارها به کودک بفهمانند که چقدر زیاد او را دوست دارد و برایشان عزیز است. با همین رفتارهاست که می توانند روح فرزند خود را تغذیه کنند و به تمام صحبت های او گوش دهند. در این صورت کودک تصور می کند از لحاظ توجه، غنی است.

البته بهتر است بدانید که برای این رفتارها، نام گذاری های متفاوتی انجام شده است که از هر کدام استفاده کنید اشتباه نکرده اید.

نقش والد در ساختار شخصیت

رفتار والدین به صورت جزئی تر

دسته بندی که در بالا خواندید خیلی کلی بود ولی ما قصد داریم این دسته بندی را به صورت جزئی تر بیان کنیم تا بتوانید خیلی راحت تر متوجه آن شوید.

تمامی رفتارهایی که در بالا در خصوص آن ها صحبت شد، به دو دسته خوب و بد تقسیم می شوند.

برای مثال والدین می توانند رفتارهای کنترلگرانه مثبت و یا منفی از خود بروز دهند. یا حتی رفتارهای حمایتی مثبت و منفی برای فرزند خود داشته باشند که هر کدام از آن ها تبعات خاصی در بزرگسالی آن ها خواهد داشت.

قرار گرفتن در نقش والد

شاید برایتان سوال شود که ما چه زمانی در نقش والد فرو می رویم. تمامی افراد زمانی که در موقعیتی قرار بگیرند که در آن حس برتری بگیرند در نقش والد فرو می روند. البته هر کسی به نحوی این نقش را ایفا می کند و هر شخصی با شخص دیگر متفاوت است.

ﺟﻬﺖ درﯾﺎﻓﺖ ﻣﺸﺎوره ﺗﺨﺼﺼﯽ راﯾﮕﺎن ﺑﻤﻨﻈﻮر ﺷﺮﮐﺖ در دوره بیزینس کوچینگ ﻫﻤﯿﻦ اﻻن با ما تماس بگیرید یا جهت تماس کارشناسان مربوطه با شما فرم زیر را تکمیل نمایید.

فرم درخواست مشاوره

اوووپس! نمی توانیم فرم شما را بیابیم.

اما در صورتی که ما به صورت بالغانه و با فکر تصمیم بگیریم رفتارهای والدانه داشته باشیم، هنوز در نقش بالغ هستیم. چرا که بالغ ما تصمیم گرفته است نقش والد را در وضعیت مناسب اجرا کند.

تمامی این مباحث به صورت بسیار جذاب و مهارتی در دوره بیزینس کوچینگ در مرکز خوارزمی برگزار می گردد. بنابراین در صورتی که علاقه مند هستید می توانید با شماره تماس های درج شده درن وبسایت ما تماس گرفته و با مشاوران دوره بیزینس کوچینگ صحبت کنید.

مرکز آموزشی و کارآفرینی خوارزمی در مسیر یادگیری مهارت های حرفه ای، پیشرفت شغلی، کارآفرینی و توسعه کسب و کار با بهره مندی از دانش و تجربه اساتید متخصص و دارا بودن کادری مجرب در کنار فراهم آوردن محیطی پویا با امکانات روز آموزشی، با افتخار در کنار شما خواهد بود. امیدواریم بتوانیم نقش و سهمی موثر در آینده، جایگاه شغلی و اجتماعی شما مردم کشور عزیزمان ایران داشته باشیم و رسالت اجتماعی خود را به نحو احسن ایفا نماییم.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *