مهارت های هفت گانه کامپیوتر ICDL

مهارت های هفت گانه کامپیوتر ICDL
آزمون های بین المللی

مهارت های هفت گانه کامپیوتر ICDL

مهارت های هفت گانه کامپیوتر ICDL

دوره آموزش ICDL فنی حرفه ای (مهارت های هفت گانه کامپیوتر ICDL) شامل 7 مهارت تئوری و عملی می باشد که متقاضیان به منظور اخذ مدرک ICDL فنی حرفه ای نیاز به کسب حد نصاب نمره قبولی و موفقیت در تمامی دروس آزمون ICDL فنی حرفه ای هستند.

این مهارت ها عبارتند از:

  • مفاهیم پایه فناوری اطلاعات
  • کاربرد کامپیوتر و مدیریت فایل ها (Windows10)
  • واژه پردازی (Word 2021)
  • صفحات گسترده (Excel 2021)
  • بانک های اطلاعاتی (Access 2021)
  • ارائه مطالب (Power Point 2021)
  • اطلاعات و ارتباطات (Internet Explorer & Outlook)

در اکثر کشورهای توسعه یافته و صاحب فناوری و در برخی کشورهای در حال توسعه آموزش علوم کامپیوتری و فراگیری دانش IT -Information Technology جزو برنامه های اصلی مدارس ، دبیرستانها و دانشگاهها محسوب می شود. در ایران نیز برنامه توسعه و کاربردی فناوری ارتباطات و اطلاعات موسوم به ( تکفا ) اصلی ترین  برنامه دولت در حیطه توسعه ، گسترش و کاربردی ساختن IT در کشور به حساب می آید.

( موسسه فن آوران اطلاعات ) طبق توصیه ی دفتر فناوری اطلاعات ریاست جمهوری به سمت توسعه فن آوری اطلاعات در کشور ، فعالیت همه جانبه ای را به عنوان ارائه آموزش موفق ICDL- International Computer Driving License در نظر گرفته است تا عموم را جهت مشارکت در جامعه اطلاعاتی آماده کنند . ICDL گواهینامه ای می باشد بین المللی برای استفاده از کامپیوتر به اندازه ای  که پاسخگوی نیازهای مقدماتی و اصلی کاربر باشد . دوره ی آموزشی مهارت های هفت گانه کامپیوتر ICDL شما را با اولین مبحث از این استاندارد آشنا می کند.

برای فرا گرفتن این دوره ی آموزشی احتیاجی به نرم افزار خاص نداریم. تنها لازم است توضیحات داده شده بصورت کامل مورد  مطالعه قرار بگیرد تا مفاهیم پایه و اصلی کاربرد کامپیوتر فرا گرفته شود.

مرکز آموزشی و کارآفرینی خوارزمی مجری رسمی برگزاری دوره آموزش ICDL فنی حرفه ای  به صورت آنلاین و حضوری در اصفهان می باشد. همچنین مدرک ICDL فنی حرفه ای  قابل ترجمه با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه به دانش پذیران عزیز ارائه می گردد.

بررسی اجمالی سرفصل های دوره آموزش ICDL

  • مفاهیم ابتدایی در فناوری اطلاعات:

در این زمینه دانشجویان مفهومی کلی از فناوری اطلاعات و کار با نرم افزار و سخت افزار رایانه را آموزش  خواهند دید. همچنین باید با شبکه های اطلاعاتی و کاربرد روزانه برنامه های کاربردی رایانه آشنا شوند.

  • آشنایی با مفهوم Windows ، استفاده و مدیریت فایل ها:

لازم است دانشجویان در این قسمت  طریقه استفاده از رایانه و سیستم عامل را آموزش ببینند تا بتوانند تنظیمات اصلی مورد نظر خود را در ویندوز انجام دهند. همچنین بتوانند کار و مدیریت  فایلهای رایانه ای از جمله کپی، حذف و …. را به سهولت انجام دهند.

  • آشنایی با مفهوم واژه پردازی (مقدمه ای بر Microsoft Office Word):

دانشجویان لازم است با مفهوم برنامه های پردازش متن از جمله (Word)  آشنایی داشته باشند و همچنین نحوه کاربرد روزانه آن (ایجاد، ویرایش، قالب بندی، جدول بندی، کار با تصاویر و….) را آموزش ببینند.

  • آشنایی با مفهوم صفحه گسترده ها (مقدمه ای بر Microsoft Office Excel):

در این بخش از مهارت های هفت گانه کامپیوتر ICDL، دانشجویان مفهوم برنامه های صفحه گسترده از جمله (Excel) را فرا گرفته و همچنین تحت آموزش کاربرد روزانه آن را ( ایجاد، ویرایش، قالب بندی، جدول بندی و…) قرار می گیرند؛ و نیز لازم است تا بتوانند فرمول های مقدماتی ریاضی و کاربردی را بوجود آورند.

  • آشنایی با مفهوم پایگاه داده (مقدمه ای بر Microsoft Office Access):

 در این قسمت دانشجویان باید با مفهوم پایگاه داده در رایانه آشنایی پیدا کنند و همچنین قادر باشند در بخش مقدماتی با تحقیق و بررسی های مقدماتی، جداول پایگاه داده را ایجاد و ویرایش کنند.

  • ارائه مطلب (Microsoft Office Power Point):

یکی از مهارت های دیگر دوره آموزش ICDL این است که داوطلبان باید بتوانند از ابزارهای ارائه مطلب رایانه به خصوص نرم افزار (Power Point) نهایت استفاده را داشته باشند. به این طریق که دارای امکان ایجاد اسلایدها و ویرایش و قالب بندی متون و تصاویر داخل آن باشند. همچنین قادر باشند به بهترین نحو از حرکات و امکانات نرم افزار استفاده کنند.

  • اطلاعات و ارتباطات (خدمات اطلاعاتی شبکه، اینترنت و پست الکترونیک):

 در این قسمت از دوره آموزش مهارت های هفت گانه کامپیوتر ICDL، داوطلبان باید با مفهوم کلی اینترنت و بعضی شاخص های امنیتی آشنایی پیدا کنند و بتوانند به بهترین صورت ممکن جستجو های اینترنتی را انجام دهند. همچنین لازم است کار با صفحات اینترنتی را بطور کامل آموزش ببینند. ضمنا می بایست کار با پست الکترونیک تحت وب و نرم افزارهای پست الکترونیکی را هم  فرا بگیرند تا قادر باشند به سهولت به ارسال و دریافت نامه های الکترونیک با پیوست و…. بپردازند.

ﺟﻬﺖ درﯾﺎﻓﺖ ﻣﺸﺎوره ﺗﺨﺼﺼﯽ راﯾﮕﺎن ﺑﻤﻨﻈﻮر ﺷﺮﮐﺖ در دوره آموزش ICDL فنی حرفه ای و دریافت مدرک ICDL فنی حرفه ای ﻫﻤﯿﻦ اﻻن با ما تماس بگیرید یا جهت تماس کارشناسان مربوطه با شما فرم زیر را تکمیل نمایید.

فرم درخواست مشاوره

دوره آموزش پیشرفته ICDL نیز شامل موارد زیر می باشد و در بعضی کشورها آموزش داده می شود

  • طراحی دو بعدی به کمک کامپیوتر
  • ویرایش تصاویر
  • ویرایش صفحات وب
  • کمک گرفتن از سیستم اطلاعات سلامت
  • امنیت مدیریت اطلاعات
  • ایجاد نقشه پروژه به وسیله کامپیوتر
 تاريخچه استفاده از كامپيوتر

اکنون که با مباحث مهارت های هفت گانه کامپیوتر ICDL آشنا شدید، خالی از لطف نیست نگاهی به تاریخچه استفاده از کامپیوتر بیاندازیم و با قسمت های مختلف و انواع آن بیشتر آشنا شویم. انسان ها از دير باز سرگرم اموري از قبیل شمارش ‌، اندازه گيري و ضبط كردن اشياء و همچنین گزارش دادن اطلاعات در مورد اشياء به دیگران بوده اند. از واژه ( اشياء ) مي توان به منظور تعداد گوسفندان يك گله ، وزن يك كودك ، ابعاد يك زمين ، مدت زمان طي شده از آخرين خشكسالي يا شدت يك زمين لرزه استفاده کرد.

معنی كلمه ي Computer در دائره المعارفها این چنین ذکر شده است : محاسبه كردن ، تخمين زدن ، حساب كردن و ما Computer را به عنوان ماشين محاسبه گر می شناسیم .

 آخرين زنجير از حلقه ماشين های محاسبه گر و ذخيره كننده اطلاعات کامپیوترمی باشد. در واقع موضوعی كه كامپيوتر را از سایر ماشينهای محاسبه گر جدا كرده است،  سرعت ، دقت و اطمينان بالا در انجام كارها می باشد.

كامپيوترهای کنونی در مقياس ميليونها عمليات در ثانيه اندازه گيری می شود. هر چند که این امکان وجود دارد که اين عمليات ساده باشد، ولی تركيب آنها به شیوه های گوناگون، باعث بوجود آمدن ظهور آرايش عظيمي از عملكردهاي مفيد می شود. اين امر حدودا، کل اتفاقی می باشد كه در مدت سه، چهار،  دهه اخير ( كه معادل است با كل تاريخ كامپيوترهاي تجاري ) رخ داده است.

طراحی كامپيوترهای کنونی بسيار كوچكتر انجام پذیرفته است. به صورتی كه به سهولت بر روی يك ميز  قرار می گيرند. در صورتی كه قبلا يك فضای بزرگ را  اشغال می كرد، امروزه در يك جعبه كوچك جا می شود . همچنین كامپيوترهای امروزی قابلیت ذخيره اطلاعات بيشتر و سرعت بالاتری در محاسبه را دارا می باشند.

کامپيوتر ماشيني است که قابلیت انجام سه کار را دارد:  ورودی ساخت يافته را ميپذيرد، آن را براساس قوانين از قبل تعريف شده پردازش ميکند، ونتیجه را به صورت خروجی نمايش ميدهد.

واحد پردازش مرکزي:

مدت زمان انجام يك كار توسط كامپيوتر، به عوامل مختلفی بستگی دارد كه اولين آنها ، سرعت پردازشگر Processor كامپيوتر می باشد. پردازشگر يك تراشه الكترونيكي كوچك در قلب كامپيوتر است و سرعت آن بر حسب مگاهرتز MHz بررسی می شود . هر چه مقدار اين پارامتر بيشتر باشد ، پردازشگر سريعتر خواهد بود و در نتيجه این امکان وجود دارد تا محاسبات بيشتري را در هر ثانيه انجام دهد. سرعت پردازشگر به عنوان يكي از مشخصه هاي يك كامپيوتر در تعيين كارآيي آن اهميت بسزایی دارد؛ در حدی كه اصولا به عنوان يكي از اجزای تشكيل دهنده كامپيوتر از آن نام برده می شود . تراشه پردازشگر و اجزاي الكترونيكي كه آن را پشتيبانی می كنند ، تماما به عنوان واحد پردازش مركزی يا CPU محسوب می شوند .

واحد پردازش مرکزي با حروف اختصاري CPU -Central Processing Unit واحد محاسباتی و کنترلی کامپيوتر می باشد که تفسير و اجرای دستورالعمل ها را به عهده دارد. کامپيوترهای بزرگ و مينی کامپيوتر های قديمی بردهايی انباشته از مدارهای مجتمع داشته اند که عمل واحد پردازش مرکزی را انجام می دادند. واحدهای پردازش مرکزی ، تراشه هايی که ريز پردازنده عنوان ميشوند، قابلیت ساخت کامپيوترهای شخصی و ايستگاههای کاری را امکان پذیر  ساخته اند. در اصطلاح CPU به منظور مغز کامپيوتر شناخته ميشود.

سخت افزار:

موقعیكه قصد خريد يك كامپيوتر از بازار را دارید، بلافاصله با انتخابهای بسيار زیادی روبرو می شويد. اين انتخابها ، حتی برای اشخاصی كه در به كارگيری كامپيوتر از تجربه خوبی برخوردار هستند را دچار سردرگمی می كند. در نتيجه، برای گرفتن يك تصميم صحیح لازم است با عملكرد اجزای اصلی يك سيستم كامپيوتری و معيارهايی كه بايد بر پایه آنها تصميم گیری کنید، آشنایی داشته باشيد؛ در غیر این صورت قطعا در انتخاب يك سيستم كامپيوتری كه احتیاجات شما را جوابگو باشد با مشكل برخورد خواهيد کرد.

همانگونه كه می دانيد كامپيوتر كاربردهای بسیاری دارد و میزان حافظه ی آن باید متناسب با نوع كاری كاربر تنظيم گردد تا قادر باشد از لحاظ سرعت ، امنيت، مقدار ذخيره سازی اطلاعات و سایر تجهيزات جوابگو باشد . در صورتی که برای خريد يك سيستم كامپيوتری وجود بعضی از قطعات لازم و اجباری و در بعضی ديگر به صورت  اختياری می باشد.  به عنوان نمونه اگر يك Pc  كارت گرافيكی نداشته باشد قطعا نمی توان از آن استفاده کرد ولی اگر همان سيستم دارای قلم نوری نباشد، كاربر با مشكل چندانی روبرو نخواهد شد. پس مهمترين موضوع در انتخاب قطعات سخت افزاری احتیاج كاری كاربر خواهد بود.

سخت افزار شامل تجهيزات فيزيکی می باشد که سيستم کامپيوتری را تشکيل ميدهد که عبارتند از: نمايشگر ( مونيتور )، چاپگر ، صفحه کليد ، کابلها و غيره. سخت افزار به همراه نرم افزار جهت انجام وظايف بر روی کامپيوتر کار ميکند. سخت افزار از تعدادی قطعات تشکيل شده است که هر کدام دارای کاربرد مشخصی هستند.

نرم افزار:

نرم افزار صورت غير قابل لمس به كارگيری كامپيوتر است. نرم افزار يك نام عام می باشد كه به کلیه برنامه ها ( كه خود مجموعه ای از دستورالعملها می باشد ) اطلاق می شود و طریقه رفتار كامپيوتر را معین می كند. مواقعی که صحبت از نرم افزار به ميان می آيد منظور مجموعه ای از صفر و يك هايی می باشد كه برای سخت افزار قابل خواندن است. ولی يك برنامه نويس احتیاجی ندارد كه با زبان برنامه نويسي ماشين آشنایی داشته باشد. بیشتر نرم افزارهايی كه ممکن است شما هم نام آنها را شنيده باشيددارای اين قابليت هستند كه دستورالعملها را به زبان ماشين تبديل کنند.( مانند زبان C ).

با توجه به این موضوع که هر نرم افزار دارای قابليت های خاص خود می باشد كه باعث می شود كار كردن با آنها سخت يا آسان باشد. بعضی از نرم افزارها هم لزوما به زبان ماشين نوشته می شوند( مانند زبان اسمبلی ). به صورت كلی هر نرم افزار متعلق به يكی از دو دسته نرم افزارهای سيستمی و نرم افزارهای كاربردی می باشد.

نرم افزار (Software ) يا برنامه های کامپيوتری دستور العملهايی هستند که باعث می شوند تا سخت افزار (Hardware) کار کند. نرم افزار سيستم ( سيستمهای عامل ) که  کار کامپيوتر را تحت کنترل دارند و برنامه های کاربردی مثل  برنامه های واژه پردازی صفحه گسترده ها ، پايگاه داده ها که وظايف را برای کاربران کامپيوتر انجام ميدهند، دو نوع اصلی نرم افزار می باشند. نرم افزار شبکه که سبب ارتباط گروهی از کامپيوتر ها ميشود و نرم افزار برنامه نويسی که ابزار هايی را جهت نوشتن برنامه ها در اختيار برنامه نويسان قرار ميدهد دو گروه اضافی ديگر می باشند.

انواع کامپيوتر:

كامپيوترها در گروههای گوناگونی دسته بندی می شوند، هر چند مرز اين گروهها هميشه به طور کامل مشخص نبوده و می توان آنها را به شکل طيفی يا تغيير تدريجی در نظر بگیریم. در يك سمت اين طيف، كامپيوترهای Main Frame قرار گرفته اند.

از ویژگیهای اين كامپيوترها می توان به موارد زير اشاره كرد:

1) بزرگ و گران قيمت هستند.

2) در شركتهای بزرگ ، سازمانهای دولتی و موسسه های علمی _ تحقيقاتی مورد استفاده قرار می گیرد.

3) بصورت پيوسته در 24 ساعت روز و 365 روز سال قابل استفاده هستند.

4) قابلیت پردازش تعداد عظيمی كار و محاسبات بسيار پيچيده را دارا هستند.

در انتهای ديگر اين طيف، كامپيوترهايی قرار دارند كه اکثر افراد با آن آشنایی دارند، اين كامپيوترها را كامپيوترهای شخصی يا PC می نامند. در ضمن این نوع کامپیوترها را با عنوان ميكرو كامپيوتر می شناختند.

از ویژگیهای اين كامپيوترها می توان به موارد زير اشاره كرد :

1) نسبت به كامپيوترهای Main Frame ارزانتر می باشند.

2) در شكل و كاربرد آنها تنوع بسیاری وجود دارد .

يكی از مدلهای كامپيوترهای PC ، كامپيوترها روميزی می باشند.

كامپيوترهای روميزی معمولا دارای اجزای جداگانه ای هستند که شامل يك واحد سيستم، يك صفحه نمايش و يك صفحه كليد می باشد. نوع ديگری از كامپيوترهای شخصی، كامپيوترهای لپ تاپ Lap-Top Notebook هستند كه قابلیت جابه جایی آنها بيشتر است و دارای يك صفحه نمايش تخت از نوع كريستال مايع يا LCD هستند. در اين نوع كامپيوترها ، صفحه كليد و واحد سيستم توسط يك لولا به يكديگر اتصال پیدا می کنند.  در ضمن كامپيوترهای لپ تاپ از لحاظ قیمت تا حدودی گرانتر از PC ها می باشند.

همچنین بين دو انتهای طيفی كه انواع كامپيوترها را دسته بندی می كند، مينی كامپيوترها گرفته اند.

از ویژگی‌های اين نوع كامپيوترها می توان به موارد زير اشاره كرد:

1) در شركتهایی با توانايی متوسط مورد استفاده قرار می گیرد.

2) قابلیت پردازشی بالا ، ظرفيت ذخيره سازی و اطمينان بالاتری نسبت به PC ها دارد.

در انتهای اين بخش لازم است به انواع ديگری از كامپيوترها اشارهای داشته باشیم:

كامپيوترهای شبكه ( سرورهای شبكه ): به كامپيوترهايی اطلاق می شود كه يك شبكه كامپيوتری را مديريت، پشتيبانی و از لحاظ  امنيتی محافظت می كنند. كاربران شبكه قادر هستند از منابع ( شامل داده ها ، نرم افزارها و سخت افزارها ي ) موجود در سرور شبكه کمک بگیرند. در گذشته اين كاربران فقط از پايانه های گنگ استفاده می كردند، پايانه های گنگ وسايلی ( عبارتند از يك صفحه نمايش و يك صفحه كليد ) بودند كه به سهولت ورودی را از كاربر قبول کرده و نتیجه را نمايش می دادند . در اين صورت، کلیه عمليات پردازش و نگهداری داده ها به وسیله كامپيوتر سرور انجام می پذیرد.

ولی امروزه بیشتر كاربران شبكه از پايانه های هوشمند بهره می گیرند.

سوپر کامپيوتر ، ابر کامپيوتر:

سوپر کامپيوتر به کامپیوتری گفته می شود که بزرگ و فوق العاده سريع و گران قيمت می باشد که جهت انجام محاسبات پيچيده و پيشرفته مورد استفاده قرار میگيرد. به عنوان نمونه اين نوع کامپيوتر قادر است بینهایت تعداد محاسبات را برای رسم و حرکت دادن يک سفينه فضايی در يک تصوير متحرک انجام دهد. ابر کامپيوتر ها در برخی موارد مانند پيش بينی وضع هوا ، مدل سازی و شبيه سازی علمی و کشف منابع نفتی و …. مورد استفاده می باشند.

تمامی اطلاعاتی که از ابتدای مقاله مهارت های هفت گانه کامپیوتر ICDL خواندید، در دوره آموزش ICDL فنی حرفه ای نیز به صورت مفصل و همچنین مهارتی توضیح داده می شود. شما با شماره گیری 03131318381 می توانید با مشاوران ما در ارتباط گرفته و با آن ها صحبت کنید.

مرکز آموزشی و کارآفرینی خوارزمی در مسیر یادگیری مهارت های حرفه ای، پیشرفت شغلی، کارآفرینی و توسعه کسب و کار با بهره مندی از دانش و تجربه اساتید متخصص و دارا بودن کادری مجرب در کنار فراهم آوردن محیطی پویا با امکانات روز آموزشی، با افتخار در کنار شما خواهد بود. امیدواریم بتوانیم نقش و سهمی موثر در آینده، جایگاه شغلی و اجتماعی شما مردم کشور عزیزمان ایران داشته باشیم و رسالت اجتماعی خود را به نحو احسن ایفا نماییم.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *