صادرات میوه های خشک

صادرات میوه های خشک
صادرات واردات

صادرات میوه های خشک

صادرات میوه های خشک

میوه های خشک ( خشکبار )، یا خشکه بار یا میوه خشک به میوه‌های خشک شده و بعضی مغز دانه ها اطلاق می شود. مغز دانه هایی مثل: بادام، پسته، فندق، گردوی خشک و میوه‌های خشک مثل: کشمش، کشمش سبز، کشمش سبز تیزابی، انجیر خشک، آلو بخارا ، قیسی خشک، برگه آلو، برگه زردآلو، برگه هلو، برگه آلوچه، برگه آلبالو و خرما از عمده موارد برای صادرات میوه های خشک هستند. خشکبار جزو آجیل به حساب  نمی آید. در قدیم از آن به عنوان میوه خشک استفاده می کردند.

صادرات میوه های خشک (بررسی جغرافیایی)

آجیل های خوراکی و میوه های خشک دو گروه گوناگون از محصولات می باشند که معمولاً به وسیله شرکت های بازرگانی در تجارت بین المللی معامله می شوند. به این دلیل که اینگونه محصولات دارای ماندگاری بیشتری در مقایسه با میوه و سبزیجات تازه دارند و همچنین شرایط نگهداری و ذخیره آن ها سهل تر می باشد. اکثرا آجیل های خوراکی و میوه های خشک را به عنوان میان وعده مورد استفاده قرار می گیرد و یا به عنوان مواد اولیه در نانوایی یا شیرینی پزی ها کاربرد دارد. آجیل اصولا مغز میوه ای می باشد که از یک پوسته سخت و یک دانه تشکیل شده است ، که مصرف خوراکی دارد. ولی به طور کلی ، به طیف وسیعی از دانه های خشک شده نیز آجیل گفته می شود که شامل تعدادی دانه بدون پوسته سخت (به عنوان نمونه مغز بادام)می باشد. ولی میوه خشک به میوه ای گفته می شود که طی فرآیندی مقدار زیادی آب از آن گرفته می شود. این عمل یا به طور طبیعی و یا با کمک  خشک کن های تخصصی صورت می گیرد. تولید جهانی میوه های خشک: میوه های خشک طبق ( PCI ) شاخص پیچیدگی محصول ۶۸۰ مین محصول معامله شده و ۹۰۶ مین محصول پیچیده می باشد.

مرکز آموزشی و کارآفرینی خوارزمی مجری رسمی برگزاری دوره های آموزش صادرات واردات (بازرگانی بین الملل) به صورت حضوری و آنلاین.  می باشد. همچنین گواهینامه بین المللی مورد تایید سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور قابل ترجمه با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه به دانش پذیران عزیز ارائه می گردد.

 کشورهای صادرکننده ممتاز میوه های خشک عبارتند از:

 ترکیه (۳۰۴ میلیون دلار) ، ایالات متحده (۲۳۴ میلیون دلار) ، آلمان (۲۲۸ میلیون دلار) ، شیلی (۲۲۳ میلیون دلار) و چین (۱۶۹ میلیون دلار) می باشند.

کشورهای واردکننده ممتاز میوه های خشک عبارتند از :

 ایالات متحده آمریکا (۲۰۷ میلیون دلار) ، آلمان (۲۰۲ میلیون دلار) ، انگلیس (۱۹۰ میلیون دلار) ، چین (۱۳۷ میلیون دلار) و فرانسه (۱۰۳ میلیون دلار) می باشند .

 گونه های مورد علاقه خشکبار صادراتی در کشورهای اروپایی:

 تولید پسته اتحادیه اروپا برای تامین تقاضای کشورهای عضو کافی نمی باشد و به همین علت از کشورهای آمریکا و ایران وارد می کند؛ در اصل اتحادیه اروپا به دلیل تولید بسیار اندک، وارد کننده خالص پسته می باشد و حدودا صد درصد از کل این بازار را به وسیله خرید عمده پسته از ایران و امریکا تامین میکنند و آمریکا بزرگترین رقیب ایران در حیطه تولید و صادرات پسته می باشد. محصولاتی که با افزایش تقاضا مواجه هستند شامل: بادام، فندق، آجیل برزیلی و آلو خشک می باشد. تولید خشکبار در ایران: ایران یکی از قدرتمندترین کشورهای تولید کننده پسته ، انجیر خشک ، خرما و کشمش در جهان می باشد و با استفاده از قدرت تولیدی خود توانسته است در زمینه ی صادرات خشکبار به اروپا مثل صادرات پسته و صادرات خرما، رقیبی بزرگ برای دیگر کشورهای تولید کننده باشد. یکی از پرفروش ترین محصولات ایران در دنیا خشکبار ایران می باشد،  و می توان گفت ۵ درصد از مقدار کل صادرات، مربوط به صادرات خشکبار است که بر طبق آمار موجود، صادرات خشکبار ایران سالانه بیش از دو میلیارد دلار می باشد.

صادرات میوه های خشک  (۵۰ کشور بازار فروش خشکبار ایران)

 

 واردات آجیل بادام زمینی در اروپا رو به افزایش می باشد که به دلیل گرایش مصرف کننده به سوی زندگی سالم تر افزایش پیدا کرده است. هلند ، صادرات به آلمان ، انگلیس و بازارهای در حال ترقی در اروپای مرکزی و شرقی زمینه هایی را برای تأمین کنندگان خشکبار بوجود می آورد. صدور گواهینامه ایمنی مواد غذایی با آزمایش های مکرر آزمایشگاهی ، به انضمام استانداردهای مسئولیت اجتماعی شرکت ( CSR ) قادر خواهد بود امتیازهای بزرگی را برای صادرکنندگان خشکبار وجود آورد. بر طبق آمار اتحادیه صادرکنندگان خشکبار در هفت ماهه اول سال ۱۳۹۶ ، صادرات پسته ایران و مغز پسته به وزن ۳۸۵۳۵.۱۲۳ تن و به ارزش ۵۳۰۶۲۳۲۹۴ دلار، در صدر محصولات صادرات خشکبار ایران جای داشته است. انواع کشمش نیز با وزن ۵۱۴۰۳.۹۱۹ تن و ارزش ۹۰۸۱۴.۰۳۵ دلار در مرتبه دوم جای داشته است. ایران در صادرات پسته رتبه نخست و در صادرات کشمش سومین رتبه کشور صادر کننده می باشد. از بین خشکبار صادر شده از ایران، قسمت عمده ای از صادرات خشکبار،  صادارت پسته ، صادرات خرما و صادرات کشمش به اروپا بوده است؛ همچنین کشورهای اروپای شرقی،  بازار صادرات خرما بوده است. یکی از بازار های بزرگ صادرات خشکبار ، کشورهای اروپایی می باشند.

آمار صادرات خشکبار و مصرف در اروپا:

بزرگ‌ترین بازار خشکبار دنیا اتحادیه اروپا می باشد؛ که بیش از ۴۰ درصد کل واردات جهانی را در بر می گیرد. حجم واردات خشکبار به اروپا به صورت پیوسته رو به افزایش می باشد. چشم انداز صادرات ميوه خشك در اروپا در مدت زمان طولانی مثبت بوده است و دور از انتظار نیست که در سالهای آینده همچنان به رشد خود ادامه دهد. از سال ۲۰۱۲ واردات خشکبار در سال، از نظر مالی  رشد ۱۰ درصدی داشته است و در سال ۲۰۱۶ به ۱۱ میلیارد دلار در سال رسیده است. در همان زمان واردات اروپا به علت کمیت، سالانه رشد ۵ درصدی داشته است و به ۲.۷ میلیون تن رسیده است.

ﺟﻬﺖ درﯾﺎﻓﺖ ﻣﺸﺎوره ﺗﺨﺼﺼﯽ راﯾﮕﺎن ﺑﻤﻨﻈﻮر ﺷﺮﮐﺖ در دوره آموزش ﺻﺎدرات واردات ( ﺑﺎزرﮔﺎﻧﯽ ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻞ) ﻫﻤﯿﻦ اﻻن با ما تماس بگیرید یا جهت تماس کارشناسان مربوطه با شما فرم زیر را تکمیل نمایید.

فرم درخواست مشاوره

 صادرات میوه های خشک (قوانین کیفیت خشکبار صادراتی)

 برای اخذ مجوز صادرات خشکبار، محصولات باید از کیفیت مرغوب و خوبی برخوردار باشند؛ به همین علت باید  بر روی خشکبار صادراتی نام کامل کشور مبدا درج شود؛ محصولاتی که استاندارد خاصی را نداشته باشند باید استاندارد عمومی را کسب کرده باشند. شیوع مایکوتوکسین ها در آجیل بادام زمینی نسبت به دیگر محصولات زراعی مثل آجیل یا ذرت کمتر می باشد. بیشتر منابع اما نه همه، این مطلب را قبول دارند که آفلاتوکسین مشکلی در تولید آجیل بادام زمینی نیست چون که پوسته های آنها حاوی کاردول است و این موضوع مانع از بوجود آمدن آفلاتوکسین ها می شود. با این وجود ، آجیل بادام زمینی لازم است با قوانین سختگیرانه اروپا درباره حداکثر مقدار مجاز آلاینده ها تطابق داشته باشد. وجود مقادیر بسیار اندک سالمونلا و E. Coli در غذاهای آماده یا فرآوری شده مانند بادام زمینی ، عامل مهم بیماریهای ناشی از خوردن اینگونه  غذاها می باشد. فروشندگان آجیل درختان باید در برنامه های تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی ( HACCP ) خود ، سالمونلا و E. Coli را یکی از خطرات عمده بهداشت عمومی در نظر داشته باشند. رایج ترین

الزامات مورد نیاز برای صادرات خشکبار عبارتند از:

 الف) میزان رطوبت ( حداکثر آن برای گونه های مختلف محصولات تعریف شده است )

 ب) اندازه ( برای انواع میوه های خشک و آجیل ها تفاوت دارد )

ج) مقدار و نوع مواد نگهدارنده

د) رتبه کیفیت برچسب خشکبار صادراتی: الزاما در تجارت خشکبار، برچسب های زیر باید بر روی محصولات درج شده باشد. نام محصول باید عنوان شود؛ در صورتی که به طور طبیعی خشک شده و یا شکر به آن اضافه شده است ( برای بعضی از میوه های خشک ) باید مشخص باشد.

 اطلاعات درباره آجیل ها لازم است دارای مشخصات باشد مخصوصا اگر در پوست باشند. برای بعضی از میوه های خشک که دارای دانه یا هسته می باشند؛ برچسب باید این ویژگی را عنوان کند. به غیر از درجه بندی، مشخصات و سال تولید محصول الزاما باید بر روی برچسب مشخص باشد.

بسته بندی صادرات میوه های خشک

بسته بندی خشکبار برای صادرات:

 

بسته بندی صادرات میوه های خشک و آجیل باید دارای ویژگیهای زیر باشد:

الف) محفاظت از ویژگی ها و کیفیت محصول

 ب) محافظت محصول از آلودگی ( شامل آلودگی ابزار بسته بندی نیز می شود )

 ج) محافظت از بو، مزه، رنگ و دیگر ویژگی های محصول باید ایمنی محصولات غذایی اندازه گیری شود و این اطمینان بوجود آید که هیچ سطح بالا و غیر استانداری از مواد شیمیایی در مواد غذایی وارد نشده است.

اصول کلی برای بسته بندی صادرات وجود ندارد ؛ ولی میوه های خشک و آجیل هایی که با پوست هستند اصولا در جعبه کارتن با آستر پلاستیکی بسته بندی می شوند. آجیل بدون پوست که برای عمده فروشی کاربرد دارد اکثرا در کیسه های پلاستیکی یا کنفی بسته بندی می شوند. همچنین گاهی اوقات آن ها را در جعبه های چوبی بسته بندی می کنند.در معامله با اروپا حجم استاندارد ۱۰ کیلوگرم می باشد. کیفیت، برچسب زنی و بسته بندی از ویژگی هایی می باشد که در شیوه صادرات کالا و خشکبار به اروپا باید به آن توجه داشت

تمامی اطلاعاتی که از ابتدای مقاله خواندید، در دوره های آموزش صادرات واردات نیز به صورت مفصل و همچنین مهارتی توضیح داده می شود. شما با شماره گیری 03131318381 می توانید با مشاوران ما در ارتباط گرفته و با آن ها صحبت کنید.

مرکز آموزشی و کارآفرینی خوارزمی در مسیر یادگیری مهارت های حرفه ای، پیشرفت شغلی، کارآفرینی و توسعه کسب و کار با بهره مندی از دانش و تجربه اساتید متخصص و دارا بودن کادری مجرب در کنار فراهم آوردن محیطی پویا با امکانات روز آموزشی، با افتخار در کنار شما خواهد بود. امیدواریم بتوانیم نقش و سهمی موثر در آینده، جایگاه شغلی و اجتماعی شما مردم کشور عزیزمان ایران داشته باشیم و رسالت اجتماعی خود را به نحو احسن ایفا نماییم.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *