صادرات و واردات گیاهان دارویی (بخش دوم)

صادرات و واردات گیاهان دارویی
صادرات واردات

صادرات و واردات گیاهان دارویی (بخش دوم)

لیست محصولات گیاهی و دارویی مجاز و غیر مجاز برای صادرات:

در مقاله قبل در خصوص صادرات و واردات گیاهان دارویی صحبت کردیم. در این مطلب نیز قصد داریم به ادامه این مسئله صحبت کرده و آن را توضیح دهیم.

گمرک ایران طی بخشنامه ای به گمرکات کل کشور، ضوابط صادرات گیاهان دارویی را اعلام کرد. این اقلام در وزارت جهاد کشاورزی و بر طبق بررسی آخرین وضعیت گونه های تهدید شونده و در حال انقراض و ذخایر ژنتیکی کشور جمع آوری و به گمرک فرستاده شده است؛ در این لیست انواع گیاهان و محصولات دارویی در دو طبقه اقلام ممنوعه، مجاز طبقه بندی شده است.

اقلام غیرمجاز (ممنوعه):

ریزوم، ثعلب، پیاز و گل لاله سرنگون، پیاز گل نرگس، ریشه روناس، ریشه کاسنی، ریشه ریواس وحشی، ریشه چوپک، ریشه ختمی، پوست درخت محلب، سنبل الطیب، مور خوش، چله داغی، سورنجان، ریشه خاس و کوله خاس، ریشه زنبق وحشی، ریشه ریشه کوکب سریش، وحشی، ریشه شیرین بیان، انواع پیازها (از جمله والک)، قره قات، شمشاد، بیلهر سرخنار، شقایق، انواع لاله‌ها، سوسن چهل چراغ، سنبل خوزستانی، کلیه ریشه و پوست درختان و درختچه‌های جنگلی (به استثناء اقلام مجاز مشروط)

اقلام مجاز (مشروط):

کرفس وحشی (کلوس)، ترنجبین، میوه زرشک وحشی(جنگلی)، شیر خشت، فرنجمشک، مریم نخودی، چماز، پرسیاوشان، گز شهداد، جفت، پیدخشت، ممستکی، آنچوچک، زدو، گل لمدار، علف گاو زبان، برگ کناره برگ مورد، گل نرگس، زیره سیاه، مویه محلب، اشنیان (شقار)، گز خوانسار (گز انگبین)، پسته جنگلی، میوه ناخنک، گز علفی، آویشن، گردو و فندق جنگلی، آنقوزه تلخ و شیرین، ترکه ارغوان، باریجه، وشاء، کتیرا، انزوت، کاپاریس (لگجی)، بادام جنگلی (کوهی)، عشقه، خزه، علف چای، سرخس، بال عقابی، موزه خوزستانی (لرستانی )، گل بومادران، مریم گلی، گل بنفشه، گلی کاسنی، گل گندم، گل اروانه، میوه روناس، گلرنگ، تخم بزرگ (کتان )، تخم مرو، قدومه شیرازی، کشمش کولی، بادیان، انیسون، اسفرزه، بادرنجبویه، برگ بو، میوه بنه و بلوط، مازوج، گل بلوط، بارهنگ، پنیرک، بابونه، اسطوخدوس، شاتره، برگ اکالیپتوس، شکر تیغال، سقز، همیشک، کلیه بذور و میوه درختان و درختچه‌های جنگلی، موسیر، اندام هوایی ریواس، سقز، کنگر، برگ و سرشاخه کوله خاس، قارچ خوراکی (برداشت از مراتع

مرکز آموزشی و کارآفرینی خوارزمی مجری رسمی برگزاری دوره های آموزش صادرات واردات (بازرگانی بین الملل) به صورت حضوری و آنلاین.  می باشد. همچنین گواهینامه بین المللی مورد تایید سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور قابل ترجمه با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه به دانش پذیران عزیز ارائه می گردد.

صادرات گیاهان دارویی مجاز  مشروط به داشتن الزامی اخذ مجوز از سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور (دفتر برنامه‌ریزی، بودجه و هماهنگی طرح‌ها) و وزارت جهاد کشاورزی است.

صادرات گلاب و اسانس‌های گیاهی احتیاجی نیست که مجوز سازمان جنگل‌ها، مراتع و‌ آبخیزداری را داشته باشند.

صادرات پودر و عصاره شیرین بیان مانعی ندارد، اما لازم است حمل و نقل ریشه شیرین بیان با هماهنگی و مجوز اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان صورت پذیرد.

دریافت مجوزهای مورد نیاز جهت تولید و صادرات گیاهان دارویی:

در ابتدای شروع کار لازم است مجوزهای مورد نیاز را از چند نهاد اخذ کرد. به دلیل اینکه این گونه فعالیت ها، رابطه مستقیمی با سلامت و تندرستی افراد جامعه دارند سختگیری شدید تری در این مورد صورت می گیرد. اگر سرمایه گذاران در نظر داشته باشند به طور صنعتی و انبوه تولید داشته باشند، لازم است از وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (معاونت غذا و دارو) و وزارت جهادکشاورزی مجوزهای مورد نیاز را کسب کنند.

همچنین باید گواهی و تاییدنامه هایی نیز از سازمان های محیط زیست و اداره استاندارد دریافت کنند.

اگر قرار باشد که با شرکت های دانش بنیان مشارکت داشته باشند، لازم است تاییدیه معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری را هم ضمیمه دیگر مجوزها کنند. باید به این نکته توجه داشت که برای تمدیــد گواهــینامه های ســاخت و بهره بــرداری در سررسید آن تمدید به موقع انجام بگیرد.

اگر خواهان سود بیشتر هستید:

در صورتی که خواهان سود بیشتر می باشید لازم است که فراوری گیاهان دارویی را در نظر داشته باشید، که علاوه بر این که ارزش افزوده محصولاتتان را افزایش می دهد، مشکلات انبارداری بسیار کمتری وجود دارد و شما مجبور نیستید به علت شرایط سخت انبارداری برخی از گیاهان دارویی، محصولتان را زیر قیمت، بفروش برسانید و متضرر شوید.

سرمایه لازم برای احداث یک واحد تولیدی در حوزه داروها و فرآورده های گیاهی بسیار پرهزینه می باشد و به بیشتر از ۲میلیارد تومان سرمایه اولیه احتیاج دارد. البته بعضی شرکت ها که در سال های پیش تاسیس شده اند با سرمایه کمتری مشغول به کار شده اند. فضای مورد نیاز برای این کار حداقل ۵۰۰ مترمربع به اضافه انبار می باشد.

ﺟﻬﺖ درﯾﺎﻓﺖ ﻣﺸﺎوره ﺗﺨﺼﺼﯽ راﯾﮕﺎن ﺑﻤﻨﻈﻮر ﺷﺮﮐﺖ در دوره آموزش ﺻﺎدرات واردات ( ﺑﺎزرﮔﺎﻧﯽ ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻞ) ﻫﻤﯿﻦ اﻻن با ما تماس بگیرید یا جهت تماس کارشناسان مربوطه با شما فرم زیر را تکمیل نمایید.

فرم درخواست مشاوره

بالاترین هزینه صرف تهیه و تجهیز واحد تولیدی می شود تا یک خط تولید جدید شکل بگیرد. هر چند باید به این نکته توجه داشت که تنها به تولید یک محصول اکتفا نشود زیرا به هیچ عنوان از لحاظ اقتصادی به صرفه نمی باشد. اکثر شرکت ها واحدهایی را زیرمجموعه خودشان احداث کرده اند که به عنوان تحت پوشش شروع به فعالیت می کنند. به دلیل این که بتوانند قسمتی از نیازهای مالی را به این طریق تامین کنند. در هر صورت با توجه به سودآور بودن این محصولات و فرآورده های گیاهی دارویی، به راه انداختن یک خط تولید احتیاج به سرمایه کافی و شاغلان متخصص را دارد.

بررسی وضعیت تجاری گیاهان دارویی در بازارهای جهانی:

در گمرک جهانی، گیاهان دارویی با کد تعرفه (HS Code) به شماره ۱۲۱۱ شناخته می شوند. این کد شامل گروه نباتات، اجزای نباتات، دانه و میوه، از گونه ای که بیشتر در عطرسازی، داروسازی، برای مصرف حشره‌کشی، انگل­ کشی یا مانند آن استفاده می شود ؛ تازه، سرد کرده، منجمد یا خشک کرده، همچنین بریده شده، خرد شده یا پودر شده می باشد. شناخت در مورد گیاهان دارویی صادراتی، یکی از اصلی ترین عوامل صادرات می باشد.

جمع بندي:

هر چند تاکنون به علت نبود ساختار نظام یافته و مدون و نیز عدم سیاستگذاری هماهنگ و یکپارچه جهت رشد و توسعه صنعت گیاهان دارویی گامی اساسی و موثری برای بهره ­مندی از ظرفیت و پتانسیل های خدادادی تولید گیاهان دارویی در کشور انجام نشده است، ولی به علت استقبال روزافزون جهانی در استفاده از داروهای گیاهی و نیز توجه و تلاش کشورهای توسعه یافته جهت سرمایه گذاری و تولید انبوه گیاهان دارویی، امری ضروری می باشد.

با در نظر گرفتن توان و ظرفیت تولید گیاهان دارویی در کشور و نیز مزیت رقابتی این صنعت در اقتصاد، جهت ورود در عرصۀ چنین اقتصاد بزرگی از همین حالا سرمایه ­گذاری­ های لازم را در زنجیرۀ ارزش، برای تولید حداکثری ارزش افزودۀ گیاهان دارویی، پایه گذاری کرد و از مزیت ها و فرصت های آن برای گسترش صادرات غیرنفتی، رشد اشتغالزایی، درآمدزایی و … کشور بهره گرفت.

تمامی اطلاعاتی که از ابتدای مقاله خواندید، در دوره های آموزش صادرات واردات نیز به صورت مفصل و همچنین مهارتی توضیح داده می شود. شما با شماره گیری 03131318381 می توانید با مشاوران ما در ارتباط گرفته و با آن ها صحبت کنید.

مرکز آموزشی و کارآفرینی خوارزمی در مسیر یادگیری مهارت های حرفه ای، پیشرفت شغلی، کارآفرینی و توسعه کسب و کار با بهره مندی از دانش و تجربه اساتید متخصص و دارا بودن کادری مجرب در کنار فراهم آوردن محیطی پویا با امکانات روز آموزشی، با افتخار در کنار شما خواهد بود. امیدواریم بتوانیم نقش و سهمی موثر در آینده، جایگاه شغلی و اجتماعی شما مردم کشور عزیزمان ایران داشته باشیم و رسالت اجتماعی خود را به نحو احسن ایفا نماییم.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان ثبت نام