
تقریبا روزی نیست که در مورد تغییرات ارزهای دیجیتال یک خبری منتشر نشود و حتی این روزها بازار خرید و فروش آن مانند ارزهای غیر دیجیتال و طلا بسیار داغ است. به طور خلاصه میتوان ارز دیجیتال را یک سیستم مالی رمزنگاری شدهی فوق پیشرفته دانست که اساس کار آن بر مبنای تکنولوژی بلاک چین است. شخصی به نام ساتوشی ناکاموتو برای اولین بار ارز دیجیتال را با استفاده از سیستم بلاک چین که خود راه اندازی کرده بود، ابداع کرد. او با ابتکارهای متعددی که در طول چندین سال برنامهنویسی برای این پروژه به دست آورده بود، توانست ساختار بینقصی را بوجود آورد که مراودات مالی بینالمللی را تحت تاثیر قرار دهد. اگر این سوال در ذهن شما وجود دارد که ارز دیجیتال چیست یا چطور میتوان از این سیستم در ایران کسب درآمد کرد.
داستان پر رمز و راز ارزهای دیجیتال از کجا شروع شد؟
هویت اصلی تولیدکننده ارزهای دیجیتال هنوز برای هیچ کسی روشن نشده است یا اگر بخواهیم واضحتر بگوییم تا به حال کسی او را ندیده است! او خود را «ساتوشی ناکاموتو» و اهل ژاپن معرفی کرده اما هرگز چنین هویتی تایید نشده است. در متون مختلفی که او به زبان انگلیسی منتشر کرده، ادبیات قدرتمند و اصطلاحاتی از زبان انگلیسی بریتانیایی در متنهایش به کار برده است. به همین دلیل این گمان در ذهن افراد بوجود آمده که او اصالتاً ژاپنی نبوده و شاید اهل انگلستان باشد. همچنین شواهدی وجود دارد که میگویند او حتی ساکن انگلستان است.
در اکتبر ۲۰۰۸ مقالهای توسط ناکاموتو در مورد ماهیت ارزهای دیجیتال در یک سرویس ایمیل رمزنگاری شده برای اولین بار منتشر گردید. عنوان مقاله چنین بود: « بیت کوین: یک سیستم الکترونیکی نقدی همتا به همتا». اولین نرمافزار بیت کوین در ژانویه ۲۰۰۹ توسط خود ناکاموتو عرضه شد. او مدعی شده بود که شروع توسعه این سیستم را از سال ۲۰۰۷ شروع کرده است. هدف او از خلق چنین سیستمی، ساختن چیزی بود که قبل از آن افراد بسیاری برای تولیدش قدم برداشته اما با شکست روبهرو شده بودند.
ارز دیجیتال چیست ؟
ارزهای دیجیتال که معادل فارسی آن رمز ارز می باشد در واقع یک نوع پول یا ارز است که جایگزین ارز های رایج در دنیای دیجیتال شده است ، این نوع ارز ها به صورت غیر متمرکز و در بستر شبکه بلاک چین فعالیت می کنند و با استفاده از پروتکل های رمز گذاری شده بسیار قوی و پیچیده ای طراحی شده اند .
هدف از ایجاد اینگونه ارزهای دیجیتال در مرتبه اول افزایش امنیت و جلوگیری از تقلب و کلاهبرداری ارزی می باشد و در مرتبه دوم آسان شدن هرچه بیشتر مبادلات و حذف واسطه ها از بین خریدارارن و فروشندگان می باشد . صد ها نوع ارز دیجیتالی وجود دارد اما مهمترین آنها به ترتیب بیت کوین ( Bitcoin ) ، ریپل ( Ripple ) ، اتریوم ( Ethereum ) و لایت کویین ( Litecoin ) می باشد که در ایران بیت کوین از محبوبیت بیشتری نسبت به سایر ارز های دیجیتال برخوردار می باشد .
صحت معاملات ارزهای دیجیتال چگونه تایید میشود؟
بگذارید شما را بیشتر با اصول حاکم بر پایگاهداده ارزهای دیجیتال آشنا کنیم. همانطور که پیشتر گفتیم، شبکه یک ارز دیجیتال مانند بیت کوین، متشکل از شبکهای از اجزای کوچکتر است که هر جزء این شبکه تاریخچهای از تمام نقل و انتقالات و در نتیجه، توازن کل شبکه را در خود دارد. البته ناکاموتو در بلاک چین سیستمی را طراحی کرد که نتوان صحت اطلاعات آن را زیر سوال برد و از تکنولوژیهای مختلفی استفاده کرده است که خارج از بحث امروز ماست.
در ادامه به تعریف اصطلاحات اولیه و پایه ای این نوع ارز اشاره خواهیم کرد :
غیر متمرکز : به معنی خرید و فروش به صورت مستقیم و بدون واسطه می باشد ، در واقع برخلاف دیگر ارز ها که انتقال آنها تحت نظر سازمان خاصی می باشد و نیاز به واسطه هایی مثل بانک ، کارت اعتباری و …. است ، برای مبادله این نوع ارز به هیچ واسطه ای نیاز نمی باشد و خریدار و فروشنده به صورت مستقیم ارز مورد نظر را برای یکدیگر منتقل می کنند و تنها با استفاده از رمز های خود پول را دریافت می کنند .
شبکه بلاک چین ( Blockchain ) : شبکه بلاکچین یک بستر بسیار گسترده برای تبادل ارز های دیجیتال می باشد و متشکل از صد ها بلاک می باشد که به وسیله هَش به یکدیگر متصل شده اند ، در واقع می توان بلاک چین را مانند یک دفتر کل تصور کرد که تمام مبادلات انجام شده مربوط به ارزهای دیجیتال در آن ثبت می شود .
بلاک : بلاک چین در واقع از میلیون ها بلاک تشکیل شده است و هر بلاک شامل تعداد بسیار زیادی معامله ارزهای دیجیتال می باشد که این معاملات با هَش به یکدیگر متصل شده اند ، همچنین هر کدام از این بلاک ها نیز خود با هَش به یکدیگر متصل شده اند و تغییر در اطلاعات هر کدام از آنها باعث تغییر در کل ساختار شبکه بلاک چین شده به همین دلیل امکان تقلب و کلاهبرداری و یا انجام معاملات تکراری مربوط به این نوع ارز ها بسیار پایین می باشد .
هَش ( Hash Function ): وقتی یک تبادل ارزهای دیجیتال بین دو شخص صورت می گیرد پس از تایید شدن اطلاعات توسط ماینر و انجام معامله مربوطه ، تاریخ انجام آن و همه اطلاعات مربوط به آن رمزنگاری شده و در نهایت به صورت یک کد در شبکه بلاک چین ثبت می شود .
پس از ثبت شدن این کد دیگر اجازه دسترسی به اطلاعات آن و یا تغییر این اطلاعات وجود ندارد که این باعث بالا رفتن امنیت این نوع معاملات و نفوذ ناپذیری تقریبی آنها می شود . در حقیقت هَش هر بلوک اطلاعاتی را به بلوک اطلاعاتی قبلی خود مرتبط می سازد که در این حالت هر بلاک شامل هَش اطلاعات موجود در خود و هَش اطلاعات بلاک قبل از خود می باشد .
ماینر ( miner ) : همانطور که قبلاً اشاره شد در معاملات ارزهای دیجیتال نیاز به هیچ گونه واسطه یا نفر سومی برای نظارت و تایید روند انجام آن وجود ندارد ، اما در نهایت نیاز به منبعی برای تایید صحت اطلاعات وارد شده و راستی آزمایی دو طرف معامله دیجیتالی انکار ناپذیر است .
در این حالت اشخاصی به صورت داوطلبانه وظیفه انجام این کار و بررسی کردن (verify) تمامی اطلاعات ثبت شده در معاملات را بر عهده می گیرند ، به ماینر ها اصطلاحاً ” استخراج کننده ” نیز گفته می شود که با استفاده از انواع روش های استخراج ارز دیجیتال به تولید این رمز ارز ها می پردازند .
در حقیقت ماینر ها با استفاده از دستگاه ماینر و با بررسی تمامی اطلاعات مربوط به یک معامله و تایید آنها باعث ثبت شدن معاملات در بلاک چین می شوند ، هر ماینر به دلیل حجم بسیار بالای اطلاعاتی که در هر معامله وجود دارد و زمان بر بودن فرایند تایید اطلاعات ، تنها تعداد محدودی معامله را می تواند صحت سنجی یا به اصطلاح وریفای کند .
پس از این که تعداد معاملات ثبت شده در هر بلاک به مقدار مشخصی رسید یک بلاک جدید در شبکه بلاک چین ثبت می شود . هر ماینری که بتواند زودتر به مقدار مورد نظر و در نتیجه ایجاد بلاک جدید برسد مقدار مشخصی دستمزد به خاطر ایجاد بلاک جدید دریافت خواهد کرد .
کیف پول ارز دیجیتال ( wallet ) : والت یا کیف پول ارزهای دیجیتال در واقع درست مثل کیف پول شخصی ما در دنیای واقعی عمل کرده و یک نرم افزار است که مانند یک پایگاه داده عمل کرده و شامل تمامی کد رمز های شخصی و عمومی کاربران می باشد و بلاک چین های مختلف را به یکدیگر مرتبط می سازد و با آنها در ارتباط است تا کاربران بتوانند معاملات خود را انجام دهند .
نود ( Node ) : در واقع دستگاه هایی هستند که به شبکه وصل شده و وظیفه ثبت تاریخ انجام معاملاتی ارزهای دیجیتال که در آن اتفاق می افتد را به عهده دارند و این داده ها را در هارد های خود ذخیره و نگهداری می کنند .
ارز دیجیتال در ایران
در ایران نیز مانند بسیاری از کشورها استفاده از ارز دیجیتالی قانونی می باشد و روزانه افراد بیشتری به سمت این بازار گرایش پیدا می کنند و به دنبال کسب سود از آن می باشند . با مراجعه به صرافی های دیجیتالی و ارائه رمز ارز می توانید معادل واحد پولی مورد نظرتان ( ریال ، دلار و … ) را دریافت کنید . لازم به ذکر می باشد که ارز دیجیتالی ایرانی با نام رمز ارز پیمان به تازگی وارد بازار دیجیتال شده است که در مرحله آزمایشی خود قرار دارد و در بستر بلاک چین ثبت شده است .
درخواست مشاوره
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره درخواست مشاوره خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.
درخواست مشاورهدوره های مرتبط
بازارهای مالی بینالمللی
بازارهای مالی بینالمللی بسیاری وجود دارد که شما می توانید در آن به سرمایه گذاری و معامله گری بپردازید: بازار…
دوره جامع بورس ایران
دوره جامع بورس ایران بورس چیست؟ برای شناخت و فهمیدن این موضوع که واقعا بازاربورس چیست و آشنایی بیشتر با آن…
chat_bubble_outlineنظرات
قوانین ثبت دیدگاه
- دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
- دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
- از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
- امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص دانشجویان دوره می باشد.
4,980,000 تومان
شرکت کننده حضوری دوره(مدیریت)
بحث های کریپتوکارنسی و صرافی بایننس رو عملیاتی یاد گرفتم. ارزهایی مثل اتریوم، بیتکوین و… رو آشنا شدم باهاش. شرژ کیف پول و انتقال پول و … واقعا دوره مهارتی جامعی بود.
شرکت کننده حضوری دوره(مدیریت)
اساتید دوره ارزهای دیجیتال خوارزمی واقعا کارشون درسته. تجهیزات آموزشی موسسه خیلی به روز بود و فضای آموزشی جذابی داره.