3 نمودار پر کاربرد برای انجام تحلیل تکنیکال

نمودار
بورس

3 نمودار پر کاربرد برای انجام تحلیل تکنیکال

نمودارها در تحلیل تکنیکال چه انواعی دارند؟

3 نمودار بیشترین کاربرد را در تحلیل تکنیکال دارد.

آشنایی با نمودارهای تحلیل تکنیکال کمک می‌کند تا از این ابزار به بهترین شکل ممکن استفاده کنید.

نمودارهای مختلف در تحلیل تکنیکال کمک می‌کنند تا نتیجه گیری در مورد تحلیل بازار با دقت بیشتری انجام شود. هر کدام از انواع نمودارهای تحلیل تکنیکال کاربرد و ویژگی‌های خاص خود را دارد.

در این مقاله از مرکز آموزشی و کارآفرینی خوارزمی قصد داریم تا شما را با نمودارهایی که در تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می‌گیرند و نحوه عملکرد آنها آشنا کنیم.

همان طور که می‌دانید از تحلیل تکنیکال برای پیش‌بینی وضعیت آینده بازار و نحوه تغییر قیمت‌ها استفاده می‌شود. تحلیل تکنیکال با بررسی و ثبت وضعیت بازار در قالب نمودار پیشبینی وضعیت بازار را انجام می‌دهد.

اما باید دانست که این نمودارها شامل چه مواردی هستند و نحوه استفاده از آنها چگونه است. آشنایی یا انواع نمودارهای تحلیل تکنیکال کمک بزرگی برای افرادی است که می خواهند در این زمینه فعالیت داشته باشند.

نمودارهای مورد استفاده در تحلیل تکنیکال

با توجه به اینکه نمودار یک ابزار بصری برای ارائه گزارش است، استفاده از آن تاثیر بالایی در افزایش آگاهی دارد. اگر فرد دانش مطالعه نمودار را داشته باشد به راحتی می‌تواند وضعیت قیمت‌ها را شناسایی کند.

به نوعی می‌توان گفت بدون استفاده از نمودار، تحلیل تکنیکال کارایی خاصی نخواهد داشت.

استفاده از نموار برای بررسی متغیر در طول زمان ضروری است. افرادی که مهارت لازم از تحلیل تکنیکال دارند برای تصمیم‌گیری در سرمایه‌گذاری راحت‌تر عمل می‌کنند.

در ادامه سعی می کنیم با انواع این نمودارها به صورت خلاصه آشنا شویم. مشخص است که تحلیل و بررسی این نمودارها به دانشی فراتر از آشنایی سطحی با آن ها نیاز دارد.

نمودار خطی (Line Chart)

نمودارهای مختلفی توسط تحلیلگران برای تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از این نمودارها نمودار خطی است که برای مشخص شدن تغییرات قیمت مورد استفاده قرار می‌گیرد. تمرکز در این نمودار روی حرکت قیمت‌های پایانی است.

در حقیقت بدست آمدن این نمودار با استفاده از اتصال قیمت‌های پایانی مربوط به دوره‌های زمانی مختلف انجام می‌شود.

نمودار خطی از جمله نمودارهای پرطرفدار در تحلیل تکنیکال است و توسط تحلیل‌گران زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

درک آسان و ساده تغییرات و نوسانات قیمت‌ها در طول زمان از ویژگی‌های منحصربفرد این نمودار است.

زمانی که تغییرات قیمت پایانی مدنظر است و ارزیابی تحلیل‌گران روی قیمت‌هایی است که به توافق عمومی رسیده است، نمودارهای خطی کاربرد دارند.

جالب است بدانید که تایید حرکت‌های آینده و همچنین تغییر انتظارات از جمله اطلاعات مهمی است که قیمت پایانی در اختیار تحلیل‌گران قرار می‌دهد.

این که هر نمودارهای خطی چگونه می‌توانند چنین اطلاعاتی را در اختیار تحلیل‌گران قرار دهند باید به صورت مجزا مورد بررسی قرار گیرد. دانش استفاده از نمودار به مراتب مهم‌تر و اساسی‌تر از آشنایی با آن است.

۲- نمودار میله‌ای (Bar Chart)

این نوع نمودار اطلاعات بیشتری نسبت به حالت خطی به تحلیل‌گر می‌دهد و یکی از رایج‌ترین نمودارها در تحلیل تکنیکال است. با توجه به شکل زیر نوع نمودار به شرح زیر است و خط سمت چپ نشانگر قیمت گشایش و خط سمت راست نشان‌دهنده‌ی قیمت بسته شدن است.

نمودار میله‌ای یکی از محبوب‌ترین نمودارهای مورد استفاده در ایالات متحده آمریکا به شمار می‌رود. کارایی بسیار بالای این نوع نمدار در تحلیل تکنیکال باعث شده تا در بورس‌های مختلف آمریکا، بسیاری از تحلیل‌گران بورس از این نمودارهای تحلیل تکنیکال استفاده کنند.

بالاترین قیمت High Price در نمودار میله‌ای با نوک هر میله عمودی و Low Price یا پایین ترین قیمت با ته هر میله نمایش داده می‌شود.

خط کوچک موجود در سمت راست میله Close Price یا قیمت پایانی است و زبانه موجود در سمت چپ میله Open Price یا قیمت باز را نمایش می‌دهد. البته بعضی مواقع در نمودار میله‌ای ممکن است قیمت باز نمایش داده نشود.

برای معامله گران اهمیت زیادی دارد که وضعیتی که قیمت پایانی نسبت به قیمت باز دارد چه مفهومی را در بر می گیرد. در صورت بیشتر بودن قیمت پایانی از قیمت باز، میله افزایشی به وجود می‌آید. شکل گرفتن میله افزایشی به این مفهوم است که افزایش قیمت در جریان معاملات بازار رخ داده است.

زمان قرار گرفتن قیمت پایانی در نقطه‌ای پایین‌تر از قیمت باز نشان‌دهنده کاهش قیمت در جریان معاملات بازار است. نحوه تغییر قیمت بالا و پایین و باز و بسته در طول هر کدام از دوره‌های زمانی توسط هر میله نشان داده می‌شود.

نمودار شمعی (Candlestick Chart)

نمودار شمعی از دیگر مواردی است که در تحلیل تکنیکال برای تحلیل و بررسی قیمت‌ها به کمک تحلیل‌گران می‌آید.

این نوع نمودار، پرکاربردترین نمودار برای تحلیل تکنیکال در ایران است.

قدمت نمودارهای شمعی در میان ژاپنی‌ها به بیش از 200 سال می‌رسد. البته همزمان با توسعه یافتن بازارهای مالی در دیگر نقاط جهان هم این نمودار مورد استفاده قرار گرفت.

در نمودار شمعی هم مانند نمودار میله‌ای سرشمع نشان‌دهنده بالاترین قیمت و ته شمع هم نشان‌دهنده پایین‌ترین قیمت است.

نمودارهای شمعی با نام کندل استیک نیز شناخته می‌شوند.

رنگ بدنه نشان‌دهنده قیمت‌های باز و پایانی است. در حقیقت می‌توان گفت هر شمع متشکل از دو بخش سایه و بدنه است. سایه‌ها مشخص کننده دامنه تغییرات قیمت در طول دوره زمانی مشخصی است.

فاصله بین قیمت باز و پایانی هم توسط بدنه شمع شناسایی می‌شود. در صورت کمتر بودن قیمت پایانی از قیمت باز، حالت شمع کاهشی در نمودار شمعی بوجود می‌آید. در این حالت نمایش بدنه شمع به صورت سیاه یا توپر است.

حالت شمع افزایشی هم زمانی پیش خواهد آمد که قیمت پایانی بالاتر از قیمت باز باشد. در این حالت نمایش شمع به صورت توخالی یا سفید رنگ است.

به نوعی می‌توان گفت که برداشتی که معامله‌گران از وضعیت بازار دارند وابسته به بدنه شمع است. در صورت بلندتر بودن بدنه شمع نسبت به سایه‌ها، نمودار شمعی نشاندهنده فشار فروش یا خرید است.

به طور کلی می‌توان این‌طور نتیجه گیری کرد که تعیین ضعف یا قدرت بازار و همچنین تعیین انتظارات وابسته به اندازه سایه و بدنه است.

زمانی می‌توان از روی نمودار شمعی شدت تقاضای بازار را نتیجه‌گیری کرد که بدنه شمع بلند و توخالی بوده و نسبت به سایه‌ها کوتاه‌تر باشد.

باید در نظر داشته باشید که اینها تنها مواردی از نمودارهایی هستند که در این تحلیل مورد استفاده قرار می‌گیرند. افزایش دانش شما در زمینه مطالعه نمودارها و کسب آگاهی از آنها می‌تواند شما را قادر سازد تا به خوبی با بکارگیری اصول تحلیل تکنیکال پیش‌بینی مناسبی نسبت به آینده قیمت‌ها و اتخاذ تصمیمات مهم مالی داشته باشید.

به طور کلی بهتر است برای بهره‌گیری بهتر از تحلیل تکنیکال، تحلیل‌های انجام شده توسط حرفه‌ای‌های بازار را نیز ببینید. تحلیل‌های تحلیلگران ماهر را بخوانید تا آگاهی لازم در مورد استفاده از ابزارهای لازم را بدست آورید.

نظرات افراد مختلف در مورد هر نمودار می تواند به شما کمک کند تا دقیق‌تر و حرفه‌ای‌تر نمودارها را تحلیل کنید.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان ثبت نام