نرم‌افزارهای بازی‌سازی

بازی‌سازی
بازی سازی دیجیتال

نرم‌افزارهای بازی‌سازی

به جرئت می‌توان گفت که شما حتما تاکنون تجربه‌ی بازی‌های دیجیتالی را داشته‌اید و به احتمال فراوان اگر شده یکبار به ساخت بازی مخصوص خود فکر کرده‌اید؛ که اگر چنین نبود اکنون در حال مطالعه‌ی این مطلب نبودید. از ابتدا تا کنون دنیا کنسول‌های متفاوت بازی را به خود دیده است. کنسولی قدیمی و خاطره انگیز همچون سگا و کنسولی کاملا مدرن و با کیفیت مانند Play station 4 و بسیاری موارد دیگر. اما بسیاری از بازی‌ها در کامپیوتر قابلی اجرا شدن دارند و تعداد اندکی نیستند! علاوه بر این موارد، بسیاری بازی‌های دیجیتالی دیگری نیز هستند که مختص موبایل و گوشی اعم از هوشمند و غیر هوشمند هستند.

همانطور که میدانید بسترهای متفاوتی برای اجرای بازی‌های دیجیتالی وجود دارد. امروزه بازی‌ها بسیار پرطرفدار هستند و این امر در بین نسل جوان و علی الخصوص نوجوان بسیار همه گیر است. این محبوبیت بازی‌ها در جهان، توانسته است بسیاری از کمپانی‌ها را زیر و رو کند و برای آن‌ها سرمایه‌ای عظیم به همراه بیاورد. لذا کاملا قابل درک است که جوانان به دنبال صنعت بازی سازی باشند. اگر شما علاقمند به بازی سازی هستید و نمی‌دانید از کجا باید شروع کنید، با ما همراه باشید.

بازی‌سازی

نسل فعلی نرم‌افزارهای بازی‌سازی نه تنها این ابزارهای عالی را ارائه می‌دهند، بلکه همچنین به توسعه دهندگان بازی اجازه می‌دهند کسب درآمد کنند و بازی‌های خود را در iTunes، فروشگاه گوگل پلی و مارکت‌های دیگر انتشار دهند. برخی از محبوب‌ترین بازی‌های اندروید، PC و آیفون با استفاده از این نرم‌افزارها توسعه یافته‌اند. در اینجا، به فهرست برخی از بهترین سازندگان بازی برای پلتفرم‌های PC، Android و iOS اشاره می‌کنیم.

1. نرم افزار ساده بازی سازی GameSalad

این ابزار به توسعه دهندگان اجازه می‌دهد تا بازی‌ها را با کمترین تلاش ایجاد کنند، که این کار را با ویژگی‌هایی همچون امکان کشیدن و رها کردن عناصر مختلف در محیط بازی، کتابخانه بزرگ برای تعیین رفتارهای عناصر بازی، انجین فیزیکی کاملاً یکپارچه و ویژگی‌های دیگر از این دست ممکن ساخته است. بدین ترتیب کار توسعه بازی بسیار آسان شده است.

در حالی که نسخه رایگان این نرم‌افزار به شما امکان ایجاد بازی‌، پیش نمایش آن و انتشارش روی پلتفرم وب و iOS را می‌دهد؛ اما نسخه حرفه‌ای این برنامه امکان کسب درآمد از بازی‌ها و ارائه آنها در گوگل پلی و مارکت‌های دیگر را فراهم ساخته است.

2. بازی سازی بدون نیاز به برنامه نویسی با Stencyl

این ابزار یک استودیوی بازی‌سازی پرتابل است که مجموعه‌ای از ابزارهای پر زرق و برق و پشتیبانی گسترده پلتفرم را ارائه می‌دهد. این ابزار یکی دیگر از مجموعه نرم‌افزارهای بازی‌سازی «بدون نیاز به برنامه‌نویسی» است که امکان کشیدن و رها کردن عناصر بازی را به بهترین وجه ارائه می‌دهد. این رابط از پروژه MIT Scratch الهام گرفته شده است. توسعه دهندگان نرم افزار با اضافه کردن ویژگی‌های جدید، پروژه MIT را تغییر داده‌اند.

این نرم‌افزار به توسعه‌دهندگان پیشرفته تر امکان کد نویسی، نوشتن کلاس های اختصاصی و ایمپورت کردن کتابخانه ها را می دهد و بدین ترتیب آزادی کامل در ساخت بازی خود خواهند داشت. توسعه دهندگان همچنین می توانند صحنه ها را طراحی کنند و دنباها را با استفاده از ابزار جذاب طراح صحنه (Scene Designer) این نرم‌افزار طراحی کنند. علاوه بر ویرایشگر دنیا یک ابزار ویرایشگر شخصیت نیز وجود دارد که امکان خلق شخصیت‌ها و تعریف رفتار و ظاهر برای آن‌ها ارائه می‌دهد.

با ابزار Stencyl Basic، شما می‌توانید بازی‌های فلش را به صورت رایگان ایجاد کنید و بازی‌های خود را به وب سایت‌تان منتقل کنید. اما برای انتشار بازیها به Google Play، Windows، Mac و iOS باید 199 دلار مبلغ سالانه را پرداخت کنید. برخی بازی‌های مشهور با استفاده از این نرم‌افزار ساخته شده‌اند که از آن جمله می‌توان به Making Monkeys  و Dangerous Dungeons (PC) وهمچنین Impossible Pixel and Zuki’s Quest (آیفون و آندروید) اشاره کرد.

3. ساخت بازی دو بعدی با GameMaker

همانطور که مشخص است و این ابزار نخستین ابزار لیست است، Game Maker یکی از محبوب‌ترین‌ها و بهترین‌هاست. یک سیستم drag-and-drop بر این ابزار حاکم است که برای شما امکان ساخت بازی را بسیار سریعتر از کدنویسی فراهم می‌کند. می‌توانید این ابزار را به نسخه‌ی حرفه‌ای ارتقا دهید.

4. ساخت بازی در مرورگر با FlowLab

شما با استفاده از Flowlab، می‌توانید بازی‌های فلش و iOS را مستقیماً در مرورگر خود بسازید. این ابزار ساخت بازی آنلاین، برای توسعه‌دهندگانی که دانش قبلی درباره برنامه نویسی ندارند، بسیار مناسب است.  این نرم‌افزار تمام ابزارهای مورد نیاز توسعه‌دهنده بازی‌های مبتدی را ارائه می‌دهد و از آنجا که این مجموعه ابزارها به صورت آنلاین ارائه می شوند، امکان اشتراک بازی برای سازندگان بسیار آسان‌تر است.

برنامه‌نویسی مبتنی بر گردش‌کار امکان منحصر‌به‌فرد «فلولب» است و به کاربران فرصت خلق بازی‌هایی با منطق‌های پیچیده را عرضه می‌کند. این نرم افزار همچنین ابزارهایی برای ترسیم و انیمیشن دارد که به کاربران امکان خلق شخصیت‌های بازی‌، شخصیت‌های حاشیه‌ای و انیمیشن را می‌دهد.

تنها نکته این است که نسخه رایگان دارای منابع محدود (تنها 50 عنصر و 5 سطح) است. توسعه دهندگان می‌توانند حداکثر 3 بازی را ایجاد کنند. نسخه حرفه‌ای اجازه می‌دهد تا کاربران بازی‌های نامحدودی را با استفاده از اشیاء و سطوح نامحدود ایجاد کنند. همچنین در نسخه حرفه‌ای امکان انتشار بازی در آیتونز وجود دارد.

5. ایجاد بازی‌های تحت وب با Sploder

این ابزار برای ایجاد بازی‌های تحت وب مورد استفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از این ابزار امکان انتشار بازی در مارکت‌های تلفن همراه وجود ندارد و بنابراین از کسب درآمد نیز پشتیبانی نمی‌کند. کاربران در این ابزار می‌توانند بازی‌های سبک قدیمی، پلتفرمر، ماجراجویی فضایی و یا تیراندازی خود را بسازند. هر بازی مجموعه ابزارهای خاص خود را دارد. همچنین یک انجین فیزیکی مجزا برای ساخت بازی‌های مبتنی بر فیزیکی وجود دارد. یک ویرایشگر گرافیکی نیز امکان خلق شخصیت های پیکسلی را ارائه می‌کند.

6. PlayCanvas

این پلتفرم توسعه‌ی بازی که تحت زبان HTML5 کار می‌کند؛ امکان توسعه‌ی 2بعدی و 3 بعدی بازی‌ها در فضای ابری را فراهم نموده است. این مسئله بدین معناست که شما نیازی به دانلود و نصب چیزی ندارید.

مرکز آموزشی و کارآفرینی خوارزمی در مسیر یادگیری مهارت های حرفه ای، پیشرفت شغلی، کارآفرینی و توسعه کسب و کار با بهره مندی از دانش و تجربه اساتید متخصص و دارا بودن کادری مجرب در کنار فراهم آوردن محیطی پویا با امکانات روز آموزشی، با افتخار در کنار شما خواهد بود. امیدواریم بتوانیم نقش و سهمی موثر در آینده، جایگاه شغلی و اجتماعی شما مردم کشور عزیزمان ایران داشته باشیم و رسالت اجتماعی خود را به نحو احسن ایفا نماییم.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *