توییتر(برندشناسی)

توییتر
مدیریت کسب و کار (MBA)

توییتر(برندشناسی)

توییتر شبکه اجتماعی آنلاینی است که کاربران آن می توانند حداکثر 140 کاراکتر متن را که اصطلاحاً “توییت” (Tweet) نامیده می شود، ارسال نمایند؛ که البته این محدودیت 140 کاراکتری در حال حاضر مرتفع گردیده است.

در این شبکه اجتماعی کاربران ثبت نام شده قادر به مطالعه و ارسال توییت ها هستند، در حالیکه کاربران غیر عضو تنها قادر به خواندن توییت ها می باشند. کاربران این شبکه اجتماعی از طریق ابزارهایی چون وب سایت، برنامه (App) های پیامک یا موبایل امکان دسترسی به آن را دارند.

شرکت توییتر در سن فرانسیسکو (San Francisco) واقع بوده و بیش از 25 دفتر در سراسر دنیا دارد.

اوایل توییتر

توییتر به عنوان یکی از ایده‌های Jack Dorsey در سال 2006 راه‌اندازی شد. دورسی اصالتا توییتر را یک پلتفرم بر اساس SMS برنامه ریزی کرده بود؛ شبکه‌ای متشکل از گروهی از دوستان که بر اساس توییت‌ها از وضعیت هم خبردار می‌شدند.

در یکی از جلسات طوفان مغزی شرکت Odeo، دورسی این پلتفرم را به بنیان گذاران این شرکت یعنی Evan Williams و Biz Stone معرفی کرد، آن‌ها جک را به ادامه‌ی راه گسترش این ایده تشویق کردند و تبدیل به حامیان اصلی او شدند.

در روزهای ابتدایی، توییتر با عنوان twttr معرفی شد ولی برای شانس بیشتر برای گرفتن دامنه حروف صدا دار را به آن اضافه کردند و Twitter به نام اصلی این شبکه اجتماعی تبدیل شد.

اولین توییت

جک اولین پیام در توییتر را در 21 مارچ 2006 با محتوای “just setting up my twttr.” ارسال کرد. طی روند پیشرفت توییتر، اعضای تیم باید صدها دلار بابت شارژ SMS به اوپراتورهای تلفن همراه می‌پرداختند.

بعد از اینکه مفهوم اولیه توییتر که توسط Odeo تست شد این کمپانی وارد مسیری ناهموار شد، اپل با پخش سرویس پادکست خاص خود اساسا مدل تجاری Odeo را از دور خارج گرد و باعث شد بنیانگذاران این شرکت تصمیم بگیرند که شرکت خود را از سرمایه‌گذاران بخرند.

جک دورسی، بیز استون، اوان ویلیامز و دیگر اعضای Odeo در بازپس گیری این شرکت با هم همکاری کردند. با انجام این کار آن‌ها حق تدوین پلتفرم توییتر را به دست آوردند. اما تمام افراد تاثیرگذار در پیشرفت توییتر به تیم قبلی ملحق نشدند، یکی از این افراد Noah Glass بود.

 رشد انفجاری توییتر

سال 2007، طی فستیوال فیلم South By Southwest استفاده از توییتر مثل یک انفجار بود، بیش از 60هزار توییت در روز، طی این رویداد ارسال ‌شد. تیم توییتر حضور پررنگی در این رویداد داشت و نتایج خوبی از وایرال شدن اتفاقات کنفرانس و شرکت‌ کنندگانش به دست آورد.

توییتر با رشد توسط کاربران خود به آمار عجیب و غریبی رسید، به صورتی که مکررا حجم اطلاعات از ظرفیت سرورها بیشتر می‌شد و سرورها اصطلاحا دان (down) می‌شدند و تصویری که Yiying Lu طراحی کرده بود، روی صفحه نمایش داده می‌شد. این طرح یک وال را نمایش می‌داد که توسط هشت پرنده برای حفظ ایمنی به بیرون آب کشیده می‌شد. تیم توییتر این تصویر را استفاده می‌کرد چون معتقد بود کاملا سمبل مشکل پیش آمده و نشان دهنده تلاش آن‌ها برای برطرف کردن این ارور بود. این تصویر توسط کاربران توییتر وایرال شد و خیلی زود اسم “Fail Whale” برایش انتخاب شد.

توییتر

محدودیت 140 کاراکتری درست است یا 280 کاراکتری؟

دلیل اصلی این که توییتر برای کاراکترهای یک توییت محدودیت اعمال می‌کند این است که، اصالت این ایده بر منبای SMS بود. در روزهای ابتدایی توییتر، اوپراتورهای تلفن همراه از پروتکل استاندارد SMS استفاده می‌کردند، که باعث می‌شد هر SMS بیشتر از 140 کاراکتر نداشته باشد، پس توییتر هم از این پروتکل تبعیت کرد. در نهایت وقتی توییتر به یک پلتفرم بر اساس وب تبدیل شد این محدودیت به عنوان یک ابزار برای برندینگ در جای خود باقی ماند.

در سال 2017 توییتر تصمیم به افزایش تعداد کاراکترهای هر توییت گرفت و محدودیت 280 کاراکتری اعمال شد که با اعتراضات جزیی همراه بود. این افزایش ایجاد شد تا کاربران توییتر وقت کمتری برای فکر کردن و وقت بیشتری برای صحبت کردن صرف کنند.

نوآوری کاربران در توییتر

با شروع روند روبه‌رشد رشد کاربران توییتر اتفاقات جالبی رخ داد، کاربران اصطلاحات جدید و راه‌های جدیدی برای استفاده از این سرویس خلق کردند.

در ابتدا، کاربران راهی برای ارسال نظر برای دیگران نداشتند، برخی کاربران از سمبل “@” استفاده می‌کردند و قبل نام کاربری دیگری می‌آوردند تا با آن کاربر ارتباط برقرار کنند. این کار آنقدر شایع شد که تیم توییتر آن را به پلتفرم اصلی خود اضافه کرد.

این اتفاق برای ریتوییت هم افتاد، زمانی که گزینه ریتوییتی در کار نبود کاربران توئیتر با قرار دادن RT”” قبل از محتوای یک توییت آن را با ذکر نام کاربر، توییت می‌کردند، تا زمانی که در آگوست سال 2010 خود توییتر این امکان را به صورت رسمی به توییتر اضافه کرد.

همین اتفاق برای هشتگ هم افتاد، البته این ابتدای استفاده از هشتگ نبود اما این روش استفاده از هشتگ در شبکه‌های اجتماعی از توییت کریس مسینا “نظر شما در مورد اینکه از # برای مشخص کردن گروه ها استفاده کنیم چیست؟” در سال 2007 کلید خورد و توییتر برای اولین بار به صورت تخصصی به آن پرداخت.

توییتر

لوگوهای توییتر :

اولین لوگوی توییتر بسیار ساده و به صورت متنی بود. این لوگو یک نشانه آبی رنگ به نام شرکت و با پس زمینه سفید بود. در سال 2010 توییتر تصمیم به تغییر لوگوی خود گرفت. آنها می خواستند نمادی را که کاملاً ارائه دهنده ی فلسفه کسب و کارشان باشد را جایگزین نمایند، لذا پرنده توییتر (twitter bird) را طراحی کردند. در سال 2012 توییتر لوگوی خود را طراحی مجدد نمود. تغییر بسیار ساده بود، متن توییتر حذف شد و پرنده آن بزرگتر طراحی شد.

مرکز آموزشی و کارآفرینی خوارزمی اصفهان در آشنایی هرچه بیشتر با اینگونه مسائل در مورد شناخت برندهای مختلف و انتخاب برند مناسب خود در کنار شما خواهد بود و با تدارک دوره های مختلف در زمینه های گوناگون راهگشای کسب و کار شما عزیزان است.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان ثبت نام