تکنیک‌های نوشتن عنوان جذاب در ایمیل مارکتینگ

ایمیل مارکتینگ
دیجیتال مارکتینگ

تکنیک‌های نوشتن عنوان جذاب در ایمیل مارکتینگ

تکنیک‌های نوشتن عنوان جذاب در ایمیل مارکتینگ

استراتژی ایمیل مارکتینگ شما فوق‌العاده است؟ محتوایی عالی برای ایمیل خود نوشته‌اید؟ اگر کاربران ایمیل شما را باز نکنند نه آن استراتژی و نه آن محتوا به کار نمی‌آیند و مهم‌ترین مسئله‌ای که مخاطب بسته به آن تصمیم می‌گیرد ایمیل را باز کند یا نه، عنوان ایمیل است.

چگونه عنوانی بنویسیم که نرخ باز شدن ایمیل( Open Rate) را افزایش دهد؟

وقتی می‌خواهیم تنها با یک خط روی کاربر تاثیربگذاریم، جزئیاتی مثل تعداد کارکتر، نوع جمله و … بسیار مهم می‌شوند. این دانشی است که در تبلیغات به آن کپی‌رایتینگ می‌گویند. چیزی که مخاطب در سرخط اینباکس خود می‌بیند فقط شامل عنوان( title) نمی‌شود. این سرخط شامل آدرس ایمیل فرستنده، نام فرستنده( from) و بخشی از متن( چند کلمه اول ایمیل) هم می‌شود پس ما برای نوشتن یک سرخط خوب باید به کیفیت این بخش‌ها هم در کنار عنوان توجه کنیم.

ایمیل مارکتینگ

در هر عنوانی که می‌نویسید حتما نکات پایه‌ای زیر را در نظر بگیرید:

  • دروغ نگویید و زرد نباشید! نوشتن یک عنوان جذاب دروغین شاید باعث شود نرخ باز شدن یکی از ایمیل‌های شما بالابرود ولی تاثیری منفی از برند و کسب و کارتان روی ذهن مخاطب می‌گذارد. به یک ایمیل فکر نکنید به کل کسب و کارتان فکر کنید. این مخاطب قرار است به شما اعتماد کند و در نهایت مشتری شما شود.
  • تا حد امکان عنوان را کوتاه بنویسید، اگر عنوان ایمیل شما بلند باشد ممکن است بخشی از آن را کاربر اصلا نبیند. در ضمن عنوان‌های بلند معمولا خوانده نمی‌شوند.
  • اگر مخاطب شما فارسی زبان است، انگلیسی یا فینگیلیش ننویسید این کار باعث می‌شود ایمیل شما در میان انبوهی از ایمیل‌های انگلیسی دیده نشود. همچنین مخاطب خیلی راحت‌تر فارسی را می‌خواند. چرا طور دیگری بنویسیم؟!
  • عنوان شما باید در مورد محتوای ایمیل‌تان باشد اما همه چیز را نگوید. کاربران باید بدانند قرار است چه ایمیلی را بخوانند اما کمی گنگی حس کنجکاوی مخاطب را بر می‌انگیزد. کاربر باید حس کند با باز کردن ایمیل چیزی نسیبش می‌شود.
  • کاربر اگر بداند ایمیلی را بعدا هم می‌تواند بخواند کمتر احتمال دارد آن را باز کند. به همین دلیل ایمیل‌های خبرنامه کمتر از ایمیل‌هایی که تخفیف‌های زمان‌دار دارند یا ایمیل‌هایی که مخصوص یک مناسبت خاص هستند باز می‌شوند.

نمونه یک عنوان خوب از سایت تخفیفان

به جز عنوان به بخش‌های دیگر سرخط نیز توجه کنید. این بخش‌ها هم می‌توانند بهتر شوند:

  • نام یا برند شما باید در خط اولی که کاربر می‌بیند دیده شود. اگر ایمیل مخاطب در فهرست ایمیل مارکتینگ شما است حتما شما را می‌شناسد( امیدوارم لیست ایمیل نخریده‌ باشید)، همین موضوع می‌تواند کمک کند که ایمیل شما باز شود یا حداقل مخاطب آن را وارد پوشه اسپم نکند.
  • آدرس ایمیل فرستنده‌ی بیشتر ایمیل مارکتینگ‌ها چیزی شبیهno-reply@kharazmi.net است. این آدرس به مخاطب می‌گوید این ایمیل به صورت خودکار و روباتی ارسال شده است. می‌توان آن را شخصی‌تر کرد. برای مثال اگر برند شخصی دارید، نام خود را در این آدرس قرار دهید یا حداقل نام بخشی که ایمیل را ارسال کرده در اینجا درج کنید. مثلا news@kharazmi.net کاربر وقتی حس می‌کند یک فرد به او ایمیل زده بیشتر احتمال دارد آن ایمیل را باز کند. اگر خود شما یک برند هستید بهتر است نام خودتان را استفاده کنید. اما اگر یک شرکت معتبر هستید می‌توانید یک نام بهتر از no-reply را برای این بخش انتخاب کنید.
  • به اولین سط‌رهایی که در ایمیل وجود دارد( از بالای صفحه دقیقا نگاه کنید نه فقط پاراگراف متن) توجه کنید. این جملات در اینباکس و قبل از باز شدن ایمیل دیده می‌شوند. ببینید آیا می‌توانید آن را طوری بنویسید که برای مخاطب جذاب باشد و او را به باز کردن ایمیل ترغیب کند.

ترفندهای نوشتن عنوان ایمیل

روش‌های دیگری هم برای بهتر کردن عنوان ایمیل وجود دارد. شما می‌توانید این موارد را هم بسته به نیاز در عنوان ایمیل قرار دهید.

۱عنوان‌های دستوری و سوالی فوق‌العاده موثرند

عنوان‌های خبری مثل “جشنواره عیدانه همیار شروع شد” خوب هستند اما عنوان‌های دستوری و سوالی معمولا تاثیر بیشتری دارند مثلا “از تخفیف‌های عیدانه همیار خبر داری؟” یا “در تعطیلات سال نو اولین قدم برای رسیدن به آرزوهات رو بردار”

۲از عنوان‌های اورژانسی استفاده کنید

اگر کاربر با دیدن عنوان حس کنید که اگر همین الان این ایمیل را از نکند چیزی را از دست می‌دهد، احتمال باز شدن ایمیل بسیار بالا می‌رود. مثلا “فقط امشب فرصت دارید…” البته استفاده از این تکنیک باید محدود به چند بار در سال باشد. قرار شد که زرد نباشیم 🙂

۳از ایموجی‌ها استفاده کنید

استفاده از شکلک‌ها از معدود امکاناتی است شما در عنوان‌نویسی ایمیل دارید. این شکلت‌ها می‌توانند در یک لحظه به مخاطب مفهوم چند کلمه را انتقال دهند. مثلا شکلت جعبه کادو سریعا جلب‌نظر می‌کند و کاربر در یک نگاه متوجه می‌شود که موضوع چیست. علامت‌هایی مثل علامت تعجب و علامت سوال هم گزینه‌های خوبی هستند اما استفاده از آن‌ها باید محتاطانه باشد.

ایمیل مارکتینگ

۴به مخاطبتان احترام بگذارید و با نام صدایش کنید

شخصی‌سازی یکی از امکانات پیش‌فرض سرویس‌های ایمیل مارکتینگ است. شما می‌توانید نام مخاطب یا چیزی مثل آن را در عنوان یا متن ابتدای صفحه استفاده کنید. این کار باعث می‌شود کاربر حس کند ایمیل برای شخص او است و آن حس که این هم یک ایمیل تبلیغی است کم‌تر شود. مثلا “آقای … این هدیه ما برای تولد شماست ” یا ” صاحب دامنه hamyar.co ممکن است دامنه خود را از دست بدهید!”

سعی کنید مخاطب را بالا ببرید. مخاطب باید حس کند برای شما با ارزش است. از کلمات محبت‌آمیز استفاده کنید. جمله “آقای … عزیز” یا حتی “از شما دعوت می‌شود تا …” و…. معجزه می‌کند.

ایمیل مارکتینگ

باز هم از این بهتر

شما می‌توانید عنوان‌نویسی خود را هر روز بهتر کنید برای این کار دو ابزار فوق‌العاده دارید:

  • ایمیل‌های شرکت‌های دیگر را بررسی کنید، آن‌ها پر از ایده‌های جدید هستند.
  • از تکنیک‌های تست مارکتینگ مثل A/B تست استفاده کنید. و هر تغییری در عنوان را چک کنید تا ببینید مخاطب شما چه نوع عنوانی را بیشتر می‌پسندد.

در نهایت همه‌ی این تکنیک‌ها و موارد گفته شده را با هم استفاده نکنید. خودتان را به جای مخاطب قرار دهید و ببینید چقدر عنوان برای شما جذاب است و بعد از کلیک روی عنوان چه حسی نسبت به ایمیل دارید. هر ایمیل تجربه‌ی جدیدی برای شما است و مهارت شما را در این کار افزایش می‌دهد.

نظرات (1)

  1. خیلی مفید و عالی بود

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان ثبت نام