آموزش تصویری تکمیل و رد کردن اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی به صورت اینترنتی

اصلیترین کار بخش مالی یک شرکت، ثبت کردن اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی است. میزان مالیات پرداختی یک مجموعه بهطور مستقیم به نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی آن برمیگردد. در این یادداشت به آموزش نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی یا همان اظهارنامه شرکتها پرداختهایم.
سامانه اظهارنامه اشخاص حقوقی
از سال 99 و برای ارسال اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال 98 اشخاص حقوقی و شرکتها، سازمان امور مالیاتی اقدام به راهاندازی سامانهای اینترنتی و بر خط کرده است که مؤدیان باید از طریق این سامانه اقدام به تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی خود کنند.
این سامانه که از طریق آدرس اینترنتی https://return.tax.gov.ir در دسترس است، به شیوهای جدید و آسانتر اطلاعات مالیاتی مؤدی را در خود قرار خواهد داد. در ادامه به آموزش نحوه پر کردن فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی و شرکتها میپردازیم.
نکاتی درباره اظهارنامه اشخاص حقوقی
پیش از آموزش نحوه پر کردن فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی، باید نکاتی را در مورد سامانه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی بدانید. در ادامه این نکات را میخوانید؛
- بهمنظور بهرهبرداری مناسب از سامانه تسلیم اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی از مرورگر گوگل کروم استفاده نمایید.
- با کلیک بر عملگر ایجاد اظهارنامه جدید، اظهارنامه مالیات بر عملکرد ایجاد خواهد شد و با فشردن کلید مشاهده وارد فرمهای اظهارنامه خواهید شد.
- کلیه صفحات این سامانه منطبق با فرم کاغذی اظهارنامه میباشند و محاسبات موردنیاز به صورت خودکار انجام میگیرد.
- نوارابزار فرمهای اظهارنامه بهمنظور هدایت مؤدی در مراحل تکمیل و ثبت اظهارنامه و دسترسی سریع به فرمها طراحی شده است. فرمهای اظهارنامه در این نوارابزار به ترتیب از چپ به راست چیده شدهاند. در ابتدا تصویر پسزمینه آیکن مربوط به هر فرم به رنگ آبی نمایش داده میشود، زمانی که در حال تکمیل یک فرم باشید، آیکن به صورت تیک قرمزرنگ نمایش داده میشود و پس از تکمیل هر فرم تصویر پسزمینه آیکن به رنگ سبز تغییر خواهد کرد.
- در قسمت بالای سمت چپ هر جدول کلیدی تحت عنوان “ذخیره و ادامه” وجود دارد که لازم است بهمنظور ثبت اطلاعات جدول، حتماً عملیات ذخیره را با فشردن این کلیک به انجام برسانید.
- چنانچه در ذخیره اطلاعات هر یک از فرمها خطایی رخ دهد، از ادامه مراحل جلوگیری خواهد شد و نیاز است مجدد تلاش نمایید تا پس از ثبت اطلاعات فرم جاری فرآیند تکمیل اظهارنامه را ادامه دهید.
- مقادیری از جداول که به جداول دیگر منتقل میشوند (نقل به و نقل از) با فلش سبزرنگ نمایش دادهشده است. چنانچه پیش از ذخیره و ادامه از این عملیات استفاده نمایید پیغامی مبنی بر ذخیره اطلاعات نمایش داده میشود که در صورت تمایل به ذخیره میبایست «بلی» را انتخاب نمایید.
- پاسخ سؤالات موجود در جدول اطلاعات اختصاصی به صورت پیشفرض «خیر» انتخابشده است. لازم است این جدول موردبررسی دقیق قرارگرفته و به سؤالات مربوطه پاسخ دهید. مسئولیت عدم پاسخ صحیح به این سؤالات به عهده مؤدی است.
- بر اساس پاسخ سؤالات جدول اطلاعات اختصاصی تعدادی از جداول اظهارنامه به صورت اجباری نمایش داده میشوند که لازم است پیش از ثبت و تأیید نهایی تکمیل گردند.
- در تمامی صفحات و فرمهای اظهارنامه قابلیت ادامه فرآیند تکمیل فرمها با استفاده از عملگر ذخیره و ادامه وجود دارد. در ضمن برحسب نیاز میتوانید از نوارابزار مربوط به فرمهای اظهارنامه، فرم موردنظر خود را انتخاب نموده و اطلاعات را تکمیل نمایید و یا از قابلیت مشاهده و انتخاب تمامی فرمها، فرم موردنظر را انتخاب و مشاهده و ویرایش نمایید.
- فیلدهای اطلاعاتی که تکمیل آنها برای مؤدیان گرامی اجباری است پس از کلیک بر عملیات «ذخیره» و یا «ذخیره و ادامه» نمایش داده میشوند که لازم است بر اساس خطای نمایش داده شده به رفع ایراد شناسایی شده در دادهها اقدام نموده و مجدد عملیات ذخیرهسازی را انجام دهید.
- برخی از جداول اظهارنامه بر اساس سرویسهای ارتباطی با سامانههای داخلی سازمان امور مالیاتی کشور و یا سازمانهای بیرونی تکمیل شده است که ویرایش برخی از این اطلاعات قابل انجام است ولی برخی از اطلاعات همچون اطلاعات واکشی شده از سامانه ثبتنام سازمان امور مالیاتی کشور قابل اصلاح نبوده و در صورت وجود مغایرت لازم است نسبت به اصلاح دادهها در سامانه ثبتنام اقدام و پس از ثبت، به بهروزرسانی دادهها در فرم مشخصات شخص حقوقی اقدام نمایید. درصورتیکه اطلاعات بلافاصله بهروز نشد، تأمل نموده و مجدد تلاش نمایید.
- مؤدیان تمام سالی در هرسال تنها مجاز به تسلیم یک اظهارنامه اصلی بوده و مؤدیان میانسالی در صورت تغییر سال مالی در میانهسال قابلیت ارائه بیش از یک اظهارنامه در سال، در بازههای متفاوت فعالیت خود و پس از ارائه نامه مربوط به انجام تغییرات در سازمان ثبت شرکتها را دارا هستند. اظهارنامه اصلی هر مؤدی به رنگ آبی نمایش داده میشود و وضعیت اظهارنامه در باکس مربوط به آن قابلمشاهده است. پس از ثبت نهایی اظهارنامه وضعیت اظهارنامه به ثبت نهایی شده تغییر نموده و پسازآن چنانچه مؤدی تمایل به اعمال تغییرات در اظهارنامه داشته باشد منطبق با قوانین درصورتیکه اعمال تغییرات در موعد مقرر تسلیم اظهارنامه اشخاص حقوقی باشد در اظهارنامه اصلی ثبت و درصورتیکه حداکثر یک ماه پس از موعد مقرر تسلیم اظهارنامه باشد اظهارنامه اصلاحی ثبت خواهد شد.
آموزش نحوه پر کردن اظهارنامه اشخاص حقوقی و شرکتها
مهمترین بخش یادداشت ما ازاینجا آغاز میشود. قصد داریم در ادامه به صورت مشروح نحوه تکمیل تکتک فرمها و جدولهای اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی را آموزش دهیم. با خوارزمی بمانید.
گام اول : ایجاد اظهارنامه
در ابتدا وضعیت اتصال اینترنت خود را بررسی کنید . سپس اطلاعات اولیه برای ورود که شامل نام کاربری ، رمز عبور و کد رهگیری سامانه ثبت نام است ، بزنید .

گام دوم : زدن کلید تایید
در قسمت های مشخص شده اطلاعات را وارد کنید و بر روی کلید ” تایید ” کلیک نمایید .

گام سوم : وارد کردن اطلاعات هویتی
این صفحه شامل اطلاعات هویتی مودی و نشانی اقامتگاه قانونی شخص حقوقی می باشد . در این قسمت اطلاعات هویتی مدیر عامل که شامل نوع شخص ، نام ، نام خانوادگی / نام شخص حقوقی ، تاریخ تولد / ثبت ، شماره شناسنامه / ثبت ، محل تولد / ثبت شرکت ، شماره ملی / شناسه ملی ، موظف ، نشانی ، کد پستی است ، وارد کنید .

گام چهارم : ورود اطلاعات حساب بانکی
در این قسمت اطلاعات حساب های بانکی مربوط به فعالیت شخص حقوقی را وارد کنید .

گام پنجم : درج اطلاعات مودی
در این مرحله اطلاعات اختصاصی شخص مودی را درج کنید . در این مرحله ، اگر گزینه ” بلی ” را انتخاب می کنید باید اطلاعات جداول مربوطه را کامل کنید .

گام ششم : وارد کردن مشخصات مجوز فعالیت های اقتصادی
این صفحه شامل مشخصات مجوز فعالیت های اقتصادی می باشد . در صورت دارا بودن هر یک از مجوزهای فوق اطلاعات مربوط به آن را کامل کنید .

گام هفتم : وارد کردن مشخصات مدیرعامل و اعضای هیات مدیره
در این مرحله باید مشخصات مدیرعامل و اعضای هیات مدیره را وارد نمایید . درج مشخصات مدیر عامل ضروری است .

گام هشتم : درج فهرست دفاتر قانونی مودی و جزئیات پذیرش بورس سهام
در این مرحله ” فهرست دفاتر قانونی مودی ” و ” جزئیات پذیرش بورس سهام ” را مشاهده می کنید . اگر گزینه ” بلی ” از سوال شماره ” ۴ ” جدول ” اطلاعات اختصاصی ” را انتخاب کرده باشید ، باید این جدول را کامل نمایید .

مرکز آموزشی و کارآفرینی خوارزمی مجری رسمی برگزاری دوره های آموزشی حسابداری به صورت حضوری و آنلاین. ارائه ی گواهینامه بین المللی مورد تایید سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور قابل ترجمه با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
گام نهم : درج درآمدهایی که پرداخت مالیات آن مقطوع است
در این مرحله درآمدهایی را ثبت کنید که مالیات آن قبلا به صورت مقطوع پرداخت شده باشد .اگر پاسخ ” بلی ” پرسش ” ۵ ” از جدول ” اطلاعات اختصاصی ” را انتخاب کرده باشید ، باید جدول مربوط به آن را کامل کنید .

گام دهم : درج درآمدهای معاف از مالیات
در این مرحله باید درآمدهای معاف از مالیات را درج نمایید .

گام یازدهم : درج معافیت های موضوع ماده ۱۳۲
در این مرحله باید ” معافیت های موضوع ماده ۱۳۲ ق.م.م ” را وارد کنید . اگر پاسخ ” بلی ” پرسش ” ۵ ” و ” ۶ ” از جدول ” اطلاعات اختصاصی ” را علامت زده باشید ، جدول ” استهلاک زیان سنواتی ” جهت کامل کردن برای شما فعال شده و پس از تکمیل جدول می توانید به مرحله بعدی بروید .

گام دوازدهم : درج معافیت ها و بخشودگی مالیاتی
در این مرحله باید ” معافیت ها و بخشودگی مالیاتی ” را وارد کنید . اگر پاسخ ” بلی ” پرسش ” ۸ ” از جدول ” اطلاعات اختصاصی ” را علامت زده اید ، تکمیل اقلام این جدول ضروری است و بایستی این جدول را کامل کنید .

گام سیزدهم : درج ثبت کمک های پرداختی
در این مرحله باید اطلاعات مربوط به ” توسعه ، نوسازی و بازسازی صنایع معدنی” و ” ثبت کمک های پرداختی ” را وارد کنید .

گام چهاردهم : درج تراز مالی اظهارنامه
در این مرحله باید اطلاعات مربوط به تراز مالی اظهارنامه را درج کنید .
در نظر داشته باشید اگر مبالغ مربوطه را به علت نبود تراز مالی در پایان دوره ، وارد نکنید ، امکان ارسال اطلاعات و رفتن به مرحله بعد را نخواهید داشت .

گام پانزدهم : درج اطلاعات مربوط به سود و زیان
در این مرحله باید مبالغ مربوط به سود و زیان را درج کنید .

گام شانزدهم : درج گردش حساب سود و زیان انباشته
در این مرحله باید مبالغ مربوط به گردش حساب سود و زیان انباشته درج شود .

گام هفدهم : درج موجودی مواد و کالا
در این مرحله باید اطلاعات مربوط به ” موجودی مواد و کالا ” را وارد نمایید .

گام هجدهم : سرمایه سهامداران و شرکا
در این مرحله میزان سهم الشرکه سهامداران و شرکا درج می گردد .

گام نوزدهم : درج اطلاعات فروش و بهای تمام شده
در این مرحله باید ” اطلاعات فروش ” و ” بهای تمام شده ” داخلی و یا خارجی شرکت وارد گردد .

گام بیستم : درج درآمد ناخالص پیمانکاری
در این صفحه اطلاعات مربوط به جدول ” درآمد ناخالص پیمانکاری / ارائه خدمات ” وارد می شود .

ﺟﻬﺖ درﯾﺎﻓﺖ ﻣﺸﺎوره ﺗﺨﺼﺼﯽ راﯾﮕﺎن ﺑﻤﻨﻈﻮر ﺷﺮﮐﺖ ﺷﺮﮐﺖ در دوره ي ﺟﺎﻣﻊ آﻣﻮزش ﺻﻔﺮ ﺗﺎ ﺻﺪ ﺣﺴﺎﺑﺪاري ﻫﻤﯿﻦ اﻻن با ما تماس بگیرید یا جهت تماس کارشناسان مربوطه با شما فرم زیر را تکمیل نمایید.
گام بیست و یکم : درج بهای تمام شده
در این مرحله اطلاعات ” بهای تمام شده ، کار انجام شده پیمانکاری ” را درج کنید .

گام بیست و دوم : درج فهرست صادرات و ما به ازای دریافتی
در این مرحله ” فهرست صادرات و ما به ازای دریافتی ” را بطور کامل وارد نمایید .

گام بیست و سوم : درج اطلاعات مالکین
در این مرحله بایستی ” اطلاعات مالک / مالکین ” را وارد نمایید . اگر ملک اجاری باشد نیز باید اطلاعات مربوطه کامل گردد .

گام بیست و چهارم : درج اطلاعات سرمایه گذار خارجی
در این مرحله اطلاعات مربوط به نام و سرمایه ” سرمایه گذار خارجی ” را درج کنید .

گام بیست و پنجم : درج محاسبه درآمد مشمول مالیات
در این مرحله با توجه به اطلاعات وارد شده از درآمد مشمول مالیات و مالیات مربوطه ، محاسبات صورت می گیرد .

گام بیست و ششم : درج مشخصات تنظیم کننده اظهارنامه
در این مرحله اطلاعات تنظیم کننده اظهارنامه ( مودی یا نماینده قانونی ) ، مدیر امور مالی و حسابرس وارد می شود .

گام بیست و هفتم : چاپ اطلاعات اظهارنامه
اگر گزینه ” چاپ اطلاعات اظهارنامه ” را بزنید می توانید پیش نویس اطلاعات اظهارنامه را ببینید . این پیش نویس قابل استناد به حوزه مالیاتی نیست .

گام بیست و هشتم : پیش نویس اظهارنامه
در مرحله قبل عبارت ” پیش نویس غیر قابل استناد است ” بر روی صفحات درج شده بود ولی بعد از دریافت کد رهگیری ، این عبارت حذف شده و کد رهگیری و تاریخ ارسال اطلاعات در تمامی صفحات درج می شود .

مرکز آموزشی و کارآفرینی خوارزمی در مسیر یادگیری مهارت های حرفه ای، پیشرفت شغلی، کارآفرینی و توسعه کسب و کار با بهره مندی از دانش و تجربه اساتید متخصص و دارا بودن کادری مجرب در کنار فراهم آوردن محیطی پویا با امکانات روز آموزشی، با افتخار در کنار شما خواهد بود. امیدواریم بتوانیم نقش و سهمی موثر در آینده، جایگاه شغلی و اجتماعی شما مردم کشور عزیزمان ایران داشته باشیم و رسالت اجتماعی خود را به نحو احسن ایفا نماییم.
دیدگاهتان را بنویسید