15 اصطلاح رایج در ارزهای دیجیتال (Cryptocurrency)

اصطلاح
ارزهای دیجیتال

15 اصطلاح رایج در ارزهای دیجیتال (Cryptocurrency)

هر جامعه‌ای زبان مخصوص به خود را دارد و شاید بکار بردن آن زبان نشانه‌ای از تعلق داشتن به آن جامعه تلقی شود.

وقتی وارد یک محیط جدید، صنعت جدید یا جامعه جدید می‌شویم و مانند افراد محلی آن جامعه صحبت نمی‌کنیم، فورا به عنوان یک غریبه و فرد تازه‌وارد شناخته می‌شویم و شاید این موضوع برای برخی از افراد خوشایند نباشد.

در دنیای ارزهای رمزنگاری شده نیز اصطلاحاتی به کار برده می‌شود که شاید برای برخی از افراد نامفهوم باشد و معنی آنرا درک نکنند، به همین خاطر در این مطلب از سایت بورسینس قصد داریم برخی از اصطلاحات رایج در بازار ارزهای دیجیتال به کار برده می‌شود را برای شما شرح دهیم.

قبلا به خاطر برخی کلمات ناشایست که در اصطلاحات به کار رفته پوزش می‌طلبیم.

1 – اصطلاح Bag Holder یا Shitcoiners

به کسانی گفته می‌شود که ارز رمزپایه را تا زمانی که کاملا بی‌ارزش شود نگهداری می‌کنند.

معمولا به افرادی گفته می‌شود که در ارزهای ارزان‌قیمت که یک پروژه واقعی و معتبر نیستند سرمایه‌گذاری می‌کنند به امید اینکه به سودی هنگفت برسند ولی در نهایت تا زمانی که این ارز کاملا ارزش خود را از دست می‌دهد آنرا نگهداری می‌کنند.

این اصطلاح بیشتر توسط طرفداران بیت‌کوین به افرادی که به خرید و فروش و نگهداری آلتکوین‌ها اعتقاد دارند گفته می‌شود.

2 – اصطلاح Shitcoins

اصطلاحی که برای کوین‌های با ارزش بازار پایین به کار برده می‌شود.

شت‌کوینز به ارزهای گمنامی گفته می‌شود که تعداد آنها روز به روز در حال افزایش است و هر روز نیز تعدادی از آنها از بین می‌روند.

3 – اصطلاح Bitcoin Maximalists

به افرادی متعصبی گفته می‌شود که فقط به بیت‌کوین باور دارند و برای سایر آلتکوین‌ها ارزشی قائل نیستند.

این اصطلاح توسط افرادی که به آلتکوین‌ها اعتقاد بیشتری دارند به افراد طرفدار بیت‌کوین نسبت داده شده است. اصطلاح دیگر برای این افراد، Bitcoiner است.

اصطلاح

4 – اصطلاح BTFD

مخفف جمله “Buy the F*cking Dip” است که در بین معامله‌گران رایج است. مفهوم این است که کوین مورد نظر را در کف قیمت خریداری کنید. کف قیمت جایی است که انتظار می‌رود قیمت از آن پایین‌تر نیاید.

برای تشخیص کف احتمالی قیمت، بسیاری از افراد از تحلیل تکنیکال استفاده می‌کنند.

5 – اصطلاح DYOR

مخفف عبارت “Do Your Own Research” یعنی خودت تحقیق کن. وقتی یک نفر پاسخ سوال یا پیشنهادی را می‌دهد، گاهی از این اصطلاح استفاده می‌کند تا شخص خواننده صرفا به خاطر گفته‌های شخص دست به اقدامی نزند و خود نیز تحقیق کند و به این ترتیب شخص پاسخ دهنده، مسئولیت را از دوش خود برمی‌دارد.

این اصطلاح غیر از حوزه ارزهای دیجیتال، در سایر زمینه‌ها نیز به کار برده می‌شود.

6 – اصطلاح Exit Scam

به ارزهایی گفته می‌شود که پس از بدست آوردن شهرت کافی، بیت کوین‌هایی که از سرمایه‌گذاران بدست آورده‌اند را برمی‌دارند و ناپدید می‌شوند. این اصطلاح در ICO ها زیاد بکار برده می‌شود.

7 – اصطلاح Fiat

پول رایج کشورها (مانند دلار، یورو، ریال) که توسط دولت‌ها چاپ و توزیع می‌شود. (Fiat Currency)

8 – اصطلاح FOMO

مخفف “Fear of Missing Out” یعنی ترس از دست دادن فرصت.

وقتی یک ارز شروع به رشد می‌کند و معمولا این رشد شارپ و سریع است، معمولا افراد ساده لوح از ترس اینکه فرصت کسب سود را از دست بدهند برای خرید آن ارز هجوم می‌آورند.

برخی‌ها از این ترفند برای اجرای Pump and Dump استفاده می‌کنند . در Pump and Dump افرادی یک ارز را انتخاب کرده و قیمت آن را بصورت مصنوعی و گروهی بالا می‌برند و سایر افراد وقتی می‌بینند یک ارز بطور ناگهانی شروع به رشد کرده، با تصور اینکه این رشد پایدار است آنرا می‌خرند ولی در واقع گرفتار یک Pump and Dump گروهی شده‌اند و قیمت ارز معمولا به سرعت پایین می‌آید.

اصطلاح

9 – اصطلاح FUD

مخفف “Fear, Uncertainty, and Doubt” به معنای ترس، بلاتکلیفی و تردید است.

این شرایط احساسی ممکن است در سرمایه‌گذاران و معامله‌گران به دلایل مختلف روی دهد. گاهی اوقات افرادی با انتشار اخبار منفی و شایعاتی مانند کلاهبردار بودن یا هک شدن آن ارز، در تلاش هستند FUD را در ذهن افراد ایجاد کنند.

گاهی اوقات هدف از اینکار این است که افراد زیادی شروع به فروش ارز کنند و قیمت ارز پایین بیاید و خودشان خرید کنند.

10 – اصطلاح HODL

در اصل همان کلمه HOLD به معنای نگهداری است و اینطور که گفته می‌شود اولین بار توسط شخصی در فروم Bitcointalk در سال 2013 به کار رفته و عمدا به اشتباه نوشته شده است. پس از آن به کلمه‌ای رایج در بین معامله گران و سرمایه گذاران ارزهای دیجیتال درآمده است.

HODL به معنای نگهداشتن ارز تا رسیدن به کسب سود است و در دنیای ارزهای رمزنگاری شده به وفور دیده می‌شود که افراد جملاتی نظیر I’m Hodling را بیان می‌کنند، زیرا اعتقاد دارند قیمت ارز ممکن است الان رشدی نداشته باشد ولی در آینده رشد خواهد کرد.

11 – اصطلاح Lambo

کوتاه شده لامبورگینی (خودروی lamborghini) و اصطلاحی است که در بین تریدرها و سرمایه‌گذاران ارزهای رایج شده است.

به دلیل اینکه برخی افراد با ثروت ناشی از افزایش قیمت ارزهای دیجیتال کارهایی مانند خرید لامبورگینی انجام داده بودند این مخفف در عباراتی مانند When Lambo که نشان‌دهنده اشتیاق به رشد چندبرابری قیمت یک ارز است به کار برده می‌شود.

12 – اصطلاح Moon

کلمه MOON به معنای ماه است.

اغلب رشد بسیار زیاد یک ارز را رسیدن به ماه تشبیه می‌کنند.

معمولا زمانی که افرادی برای رشد ارزی که خریداری کرده‌اند شور و اشتیاق دارند این کلمه و اصطلاحاتی مانند To the Moon یا Mooning را به کار می‌برند.

بیشتر اوقات این شور و اشتیاق فقط یک توهم و خوشبینی نسبت به آینده است.

اصطلاح

13 – اصطلاح pump and dump

این اصطلاح را در در یک عبارت می‌توان خلاصه کرد: بالابردن مصنوعی قیمت بطور ناگهانی و فروش ارز و خارج شدن از آن.

روشی است که در آن، افرادی با هم قرار می‌گذارند تا در لحظه مشخصی شروع به خرید یک ارز دیجیتال در یک صرافی مشخص کنند و با افزایش تقاضا بطور ناگهانی قیمت ارز را افزایش دهند و بعد در ساعت مشخصی اقدام به فروش کنند.

این روشی غیراخلاقی است که متاسفانه این روزها در برخی پلتفرم‌های معاملاتی ارزهای دیجیتال در حال افزایش است و گاه و بیگاه کانال‌های تلگرام پامپ اند دامپ را می‌بینیم.

روش کار این کانال‌ها و گروه‌های مجازی این است که در یک ساعت از قبل مشخص شده، ارزی که قرار است پامپ شود (بالا برده شود) را اعلام می‌کنند و بقیه اعضا هم بصورت ناگهانی اقدام به خرید اون ارز در صرافی مشخص شده می‌کنند. بعد از اینکار، پس از اینکه رشد مناسبی در قیمت ارز اتفاق افتاد اعضای گروه یا کانال ارز را می‌فروشند.

البته بیشتر pump and dump ها به این سادگی نیست و افراد سودجو برنامه‌ریزی زیادی برای بالا بردن قیمت انجام می‌دهند.

14 – اصطلاح Rekt

کوتاه شده کلمه “Wrecked” و به معنای به فنا رفتن و از دست دادن میزان زیادی سرمایه است.

زمانی که تریدرها یا سرمایه‌گذاران زیان سنگینی متحمل می‌شوند برای آنها به کار برده می‌شود.

15 – اصطلاح Whale

به معنای نهنگ است.

هر کسی یا گروهی که مقادیر زیادی (حداقل 5 درصد) از هر ارز را در اختیار داشته باشد به عنوان یک ابر قهرمان به راحتی می‌تواند روی قیمت بازار تاثیر بگذارد. Whale ها در واقع سرمایه گذاران بزرگ هستند و گاهی اوقات بالا و پایین شدن قیمت‌ها، صرفا به خاطر خرید و فروش آنهاست.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان ثبت نام